PlumeMag olarak kurulduğumuz günden bu yana sürdürülebilirliğin kültür ve sanattan bağımsız konuşulamayacağını, konuşulsa da eyleme geçilemeyeceğini s
Evde limon yetiştirmek istiyorsanız sizi böyle alalım! İşte tüm detaylarıyla adım adım saksıda limon yetiştiriciliği rehberimiz…
Türlerini pek tanımasak da yabani otlar kolayca bulanabilir ve pek çok açıdan faydalıdır. Ülkemizde en çok rastlanan otlar ve faydaları için tıklayın!
İklim değişikliği etkileri arasında pek sayılmayan ancak hayatımızı etkileyen pek çok durum var. Okuyunca şaşıracağınız bu etkiler için tıklayın!
Yazın en çok ihtiyacımız olan şey serinleme. Peki, sürdürülebilir iklimlendirme mümkün mü? Araştırmalar ışığında bu soruyu cevapladık!
Çok yavaşlar ama savunma mekanizmaları da bir o kadar gelişmiş. İşte birbirinden farklı özellikleriyle dünyanın en yavaş hayvanları!
Change.org’da başlatılan “İklim Krizi ile Mücadelede Kadının Adını Unutma” kampanyası ve iklim krizinin kadınlara etkisini Serap Cinoğlu yazdı!
Özel plajlar uzun süredir tartışma konusu oluyor. Peki, Kıyı Kanunu'na göre özel plaj olabilir mi? Anayasal haklar ile ilgili bilgi için tıklayın!
Sizce dünyanın en zeki hayvanları hangileri? İşte farklı özellikleriyle öne çıkan en zeki hayvanlar listemiz…
Yalnızca Türkiye’de yetişen endemik bitkiler hangileri? Anadolu topraklarına özgü çiçekler ve bitkileri sizin için derledik. Yazımız için tıklayın!
Bahar ayının habercisi cemre nedir? Cemre düşmesi nasıl gerçekleşir? Cemre tarihi ve merak edilen soruların cevapları yazımızda!
İnsan ve hayvan yaşamını bir arada uyum içerisinde sürdürmeyi sağlayan ekolojik geçit ve sürdürülebilir kent nedir sizin için yazdık!
Erzincan altın madeni kazası, siyanür kullanımı ve siyanürün zararları konusunu yeniden gündeme getirdi. Konuyla ilgili yazımız için tıklayın!
Karbon ayak izini biliyoruz, peki karbon piyasası da olur mu? Karbon kredisi nedir ve ne işe yarar. Cevaplar yeni yazımızda!
Dünyadaki yaşamın önemli aktörlerinden biri olan mercanların özellikleri nelerdir? En ünlü mercan resifleri ve mercanlar hakkında bilgi için tıklayın!
2023 yazını geride bıraktık ancak yaşadığımız aşırı sıcak havalar akıllarda… Peki, 2023 yaz aylarında iklim kaynaklı dünyada neler yaşandı?
Yaşamın devamı için en önemli mekanizmalardan olan karbon döngüsü nedir? Yazımızı okumak için tıklayın!
ABD'li çevre örgütü, reklam panoları ile fosil yakıt devlerini protesto etti. Aşırı sıcaklardan kim sorumlu? Detaylar haberimizde!
Fukuşima Nükleer Santrali kazası sonrasında ortaya çıkan nükleer atık su, okyanusa salınmaya başladı. Detaylar haberimizde!
Yeni ortaya çıkan bir rapor, G20 ülkelerinin 2022 yılında fosil yakıtlara 1 trilyon dolar yatırım yaptığını ortaya koydu. Detaylar haberimizde!
Aşırı sıcak havalarda evcil hayvanlar için neler yapılmalı? Kedi, köpek, balık ve kuş bakımı konusundaki önerilerimize göz atmak için tıklayın!
Hawai tarihinin en büyük felaketini yaşıyor. Adada başlayan orman yangınlarında can ve mal kaybı büyük. Detaylar haberimizde!
Böylesi de olmaz! Eski İngiltere Çevre Bakanı'nın net sıfır hedefleri üzerine çalıştığı sırada fosil yakıt yatırımları olduğu ortaya çıktı.
Son yıllarda orman yangınları artış gösteriyor. Peki, bu durum iklim değişikliğiyle alakalı olabilir mi? Detaylar için yazımıza tıklayın
Balinalar ve insanlar arasındaki ilginç birliktelik! Balinalar, parazitleri için insanlardan yardım almayı öğrendi. Detaylar haberimizde!
Plastik kirliliğiyle mücadele konusunda plastik yiyen enzimler çözüm olabilir mi? Konuyla ilgili incelememizi okumak için tıklayın!
İran son yılların en büyük kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya. Peki, sorunun kaynağı ne? Detaylar haberimizde!
Dünya'da yaşamın var olmasının önemli parçalarından biri biyoçeşitlilik. Peki, biyoçeşitlilik nedir? Yazımızı okumak için tıklayın!
İşte eğer bir gün dünya büyük bir felaketle karşı karşıya kalırsa yeniden yükleme noktamız olan Svalbard Tohum Deposu. Yazımızı okumak için tıklayın!
Kuraklık ve çölleşme, ülkemizin yakın gelecekteki en büyük sorunlarından biri haline gelebilir. Peki, çalışmalar ne durumda?
Yeni yapılan bir araştırmaya göre yaz aylarında Kuzey Kutbu tamamen "buzsuz" kalacak. Detaylar haberimizde!
Ocean Race sırasında yapılan ölçümlerde okyanusların neredeyse her bölgesinde plastik tespit edildi. Detaylar haberimizde!
İklim değişikliğine karşı toplanan küresel fonlar gerçekten yeterli mi? Oxfam'ın raporuna göre durum iç açıcı değil. Detaylar haberimizde!
Temiz kömür mümkün mü? 4. Temiz Kömür Teknolojileri Zirvesi ve yapılan açıklamalar çerçevesinde bu konuyu ele aldık. Okumak için tıklayın!
Doğa, onarılabilir mi? Ekolojik restorasyon nedir ve nasıl yapılır? Tüm bu sorularını yanıtlarına ulaşmak için hazırladığımız içeriğe göz atın!
İnsanoğlu ya da doğal felaketler… Dünya tarihi, ne yazık ki nesli tükenen hayvanlar ile dopdolu! Yitirdiğimiz canlı türleri için tıklayın!
Depremler, Dünya için sadece yıkım anlamına mı geliyor? Depremin ve enkazların çevresel etkileri neler? Konuyla ilgili incelememiz için tıklayın!
İklim değişikliği ile depremler arasında bir bağlantı var mı? Aşırı hava olayları depremlere neden olabilir mi? Yazımız için tıklayın!
The Last of Us dizisinin hikayesi gerçeğe dönüşebilir mi? İklim değişikliği ve mantarlar bizi zombi mi yapacak? Cevapları öğrenmek için tıklayın!
Tekstil sektöründe su tüketimi, gezegenimiz için en büyük sorunlardan biri. Peki, bunun önüne nasıl geçilir? Konuyla ilgili yazımız için tıklayın!
Dünyanın en büyük canlıları hangileri? Devasa boyutlarıyla gezegenimizdeki en görkemli canlıları sizin için inceledik. Yazımız için tıklayın!
Biyokaçakçılık nedir ve doğal yaşam için neden tehlikelidir? Türkiye’deki biyokaçakçılık olaylarını da incelediğimiz yazımızı okumak için tıklayın!
Kedileri daha yakından tanımak ister misiniz? Kediler hakkında ilginç bilgiler içeriğimiz, dostunuzun hareketlerini anlamandırmanızı sağlayabilir.
Deniz Yaşamını Koruma Derneği Kurucusu Volkan Narcı ile Marmara Denizi’ni ve sürdürülebilirlik yolculuğunu konuştuk. Röportajımız için tıklayın!
Petrol sızıntıları çevresel olarak hangi sonuçları doğurur? Ekosistem üzerinde tehlike olan petrol sızıntılarının çevresel zararları için tıklayın!
Evde sebze yetiştirmek ekolojik, ekonomik ve hatta ahlaki anlamda bile kıymetli bir karar. Bu kararı perçinleyecek 10 neden için tıklayın!
Türkiye’de yetişen yenilebilir mantar çeşitleri hangileri biliyor musunuz? İşte ülkemizdeki mantar çeşitliliği hakkında bilgiler…
Anadolu Efes tarafından gerçekleştirilen Denize +1 Nefes projesini, kurumun Kurumsal İletişim Direktörü Selda Susal Saatçi anlattı!
Doğada Yaşam Okulu kurucusu Serhat Akbel ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Yazımızı okumak için tıklayın!
Mantar ve ağaçların birbirleriyle iletişim kurduklarını biliyor muydunuz? Yazımız için tıklayın!
Birbirinden farklı özellikleriyle evde yetiştirilebilecek faydalı bitkiler derlememize göz atmak için tıklayın!
Mart ayı balkon bahçeciliği için oldukça uygun bir dönem. Baharın gelişiyle birçok farklı sebze balkonda yetiştirilebiliyor. İşte önerilerimiz…
Mantar türleri doğal yaşamın dengesi için kritik öneme sahip. İncelememizi okumak için tıklayın!
Bugün 27 Şubat Dünya Kutup Ayıları Günü! Peki, iklim krizinin adeta simgesi olan bu canlılar ne gibi zorluklar yaşıyor? Yazımız için tıklayın!
15 Şubat Su Aygırı Günü için bu dev cüsseli canlıların ilginç özelliklerini ve tehlike altında kalma nedenlerini inceledik. Yazımız için tıklayın!
2021 yılı ekolojik gündem açısından oldukça zengindi! Pek çok zirve düzenlendi, çok sayıda rapor yayınlandı. İşte geçtiğimiz yılın çevre haberleri…
Kıyafet ve çamaşır temizliği için evde yapabileceğiniz deterjanlar olduğunu biliyor muydunuz? Ev yapımı doğal deterjan tariflerimiz için tıklayın!
8 Ekim Dünya Ahtapot Günü şerefine ahtapotlar hakkında ilginç bilgiler derlememize göz atmak ister misiniz? Yazımız için tıklayın!
Dünyanın en ünlü köpekleri hangileri? İşte başarıları veya karakterleriyle herkes tarafından tanınan ünlü köpekler listemiz…
Eylül ayı balkon bahçeciliği önerilerimizle karşınızdayız! İşte sonbahara girerken balkonlarınızdaki minik bahçeleri süsleyecek bitkiler!
Doğa gözlemlerimize eylül ayıyla devam ediyoruz. Eylül ayında doğada neler oluyor? Hangi meyveler yeşerdi, hangi hayvanlar görülecek?
Güneş Sistemimizde eğlenceli bir yolculuğa çıkmaya var mısınız? İşte Güneş Sistemi içerisindeki gezegenlerle ilgili ilginç bilgiler…
Ekosistem restorasyonu nedir ve gezegenimiz için neden önemli? Konuyu incelediğimiz yazıyı okumak için tıklayın!
Dünya Fil Günü vesilesiyle filler hakkında ilginç bilgilere bir göz atmaya var mısınız? Yazımızı okumak için tıklayın!
22 Ağustos 2021 tarihine kadar Salt Beyoğlu’nda ziyarete açık olacak İklimcil: Mevsimler Sürüklenirken sergisini sizin için inceledik. Yazımız için tı
İklim krizi her geçen gün somut sonuçlarını göstermeye devam ediyor. Yaşanan seller ve su baskınları da bunlardan bir tanesi. Yazımız için tıklayın!
Balkon bahçeciliği ağustos ayında da sürdürülebilir! İşte “Ağustosta hangi bitkiler ekilir?” sorusunun cevapları...
Kadın ve doğa sömürüsünü ortak bir paydada değerlendiren ekofeminizm nedir? Yazımızı okumak için tıklayın!
Her yıl hesaplanan Küresel Limit Aşım Günü 2021’de 29 Temmuz’a denk geliyor. Konuyla ilgili haberimizi okumak için tıklayın!
Solucan kompostu nedir? Solucan kompostu nasıl yapılır? Bu soruların cevapları için hazırladığımız yazıya göz atabilirsiniz!
Yüzeyin 1000 metreden daha derin bölgelerinde de okyanus canlıları olduğunu biliyor muydunuz? İşte derin okyanus canlıları…
İstanbul Büyükşehir Belediyesi evsel atıkları kompost yöntemiyle yeniden kullanıma kazandırıyor. Projeyle ilgili haberimizi okumak için tıklayın!
İnsanların en değerli canlılar olduğunu mu düşünüyoruz? En azından öyle davranıyoruz! Türcülük nedir ve anti türcülük nedir yazımızı okumak için tıkla
Amerikalı bilim insanı Murray Bookchin tarafından ortaya atılan toplumsal ekoloji nedir? Konuyla ilgili incelememizi okumak için tıklayın!
Yaşam, her şeye rağmen devam ediyor! Dünyadaki en zorlu ortamlarda hayatta kalabilen 5 canlı türünü sizin için listeledik!
E-atıklar gerçeği ile artık yüzleşmemiz gerekiyor! Peki neler e-atık olabilir? Hangi teknolojik ürünler nasıl dönüştürülmeli? Yazımız için tıklayın!
Anadolu Efes Genel Müdürlük Ofisi, WWF-Türkiye ile yürütülen çalışmalar sonucunda Yeşil Ofis Diploması’nı aldı! Haberin detayları için tıklayın!
Geri dönüşüm, gezegenimiz için olmazsa olmaz! Bu uygulama için bakterilerden faydalanabileceğimizi biliyor muydunuz? İşte geri dönüşüm yapan bakterile
Doğa ve çevreyi farklı bakış açılarından anlamlandırmaya çalışmaya devam ediyoruz! Şimdi sırada ekolojide sosyalist görüş var; yani ekososyalizm!
Evde tütsü yapımı ile ilgili bilmeniz gereken her şeyi bir araya getirdik. Evde tütsü nasıl yapılır sorusunun yanıtlarını öğrenmek için tıklayın!
5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde WWF-Türkiye, ülkemizdeki korunan alanların önemini anlatan bir çağrı yaptı. Konuyla ilgili haberimizi okumak için tıkla
Çukurova'nın kendinden renkli ve organik pamuğu, LC Waikiki'nin Sarı Gelin koleksiyonu ile sizlerle buluşuyor. Haberin detayları için tıklayın!
Bir tırtılın kelebeğe dönüşümü aslında hayatımızla ilgili metaforlar barındırıyor olabilir mi? Bu ilgi çekici dönüşüm öyküsünü ele aldığımız yazımızı
Kiehl’s’in “Future Made Better” mottosuyla yola çıktığı yeni projesini sizin için inceledik. Haberimizi okumak için tıklayın!
Anadolu Efes ve Ecording iş birliğiyle 2 milyon tohum topu doğayla buluşuyor! Tabiatımız Özel projesinin detayları hakkında bilgi almak için tıklayın!
Balkonda meyve ve sebzelerden oluşan mini bir bahçe yaratmak mümkün. Baharın hissedildiği mayıs ayında ne ekilir merak ediyorsanız tıklayın!
14 Nisan Dünya Yunus Günü’nde aslında oldukça yakınımızda yaşayan yunusları yakından tanımak ister misiniz? İşte yunusların özellikleri…
ABD’nin 46. Başkanı Joe Biden, göreve geldiğinden beri iklim kriziyle ilgili hangi adımları attı? Paris Anlaşması konusunda ABD’nin tavrı ne durumda?
Nükleer santraller gerekli mi? Nükleer enerjinin artıları ve eksileri neler? Sürdürülebilir enerji politikaları için ne yapılmalı? Okumak için tıklayı
Kentlinin Doğa Güncesi’nde mart ayında doğada gerçekleşenleri iç ısıtan bir hikayeyle birleştiriyoruz. Yazımızı okumak için tıklayın!
Danimarka’da hazırlanan Enerji Adası planı onaylandı. Projeye göre denizin üzerindeki bir platformda 200 adet rüzgar türbini yer alacak. Detaylar için
3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü’nde gezegenimizde yer alan canlılarla olan ilişkilerimize bir göz attık. Yaban hayatının en büyük düşmanı insan olabili
Ekofelsefe ve çevre etiği kavramları üzerine birazcık düşünmeye var mısınız? Sizce insan, bu gezegen için ne ifade ediyor? Yazımızı okumak için tıklay
Kentlinin Doğa Güncesi serimizde şubat ayında doğada neler oluyor sorusuna odaklanıyoruz. İşte kış mevsiminin son ayında doğadaki hareketlilik…
Kentlinin Doğa Güncesi serimizde ocak ayına ışık tutuyoruz. Ocak ayında doğada neler oluyor? Hangi çiçekler açıyor, hangi canlılar ortaya çıkıyor? İşt
10 Aralık Toprak Ana Günü’nde toprağa neler borçlu olduğumuzu bir hatırlayalım istedik. Doğaya teşekkür etmemizi sağlayacak güzelliklerin listesi için
PlumeMag’de Kentlinin Doğa Güncesi serisi başladı. Aralık ayında doğada neler oluyor sorusunun cevabı için tıklayın!
Belediyelerin geri dönüşüm alanında yaratmış olduğu muhteşem çözümlere bir yenisi Kadıköy Belediyesi tarafından eklendi. Avrupa Atık Azaltım Haftası’n
Yıllardır evlerimize giren temizlik malzemeleri içerisinde bulunan kimyasallar, hem doğaya hem de sağlığımıza zarar veriyor. Özellikle evde çocuğu vey
Balkon bahçeciliği için belki de yılın son tohumlarını toprağa sereceğiniz ekim ayı geldi. Peki bu ay hangi sebze nasıl ekilir?