Anadolu Efes, Tabiatımız Özel Projesi ile 2 Milyon Tohum Topunu Doğayla Buluşturuyor

Anadolu Efes, Tabiatımız Özel Projesi ile 2 Milyon Tohum Topunu Doğayla Buluşturuyor

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2023

Çevreye artı değer katmak için çalışan Anadolu Efes, çevre teknolojileri geliştiren sosyal girişim Ecording ile yeni bir iş birliğine daha imza attı. Bu iş birliğiyle iklim kriziyle mücadele çalışmaları kapsamında 2 milyon tohum topu, Anadolu Efes’in ürettiği yeşil şişeli ürünler vesilesiyle toprakla buluşuyor.

Çevreye artı değer hareketi ile Anadolu Efes; ürün ambalajlarından servis sunum malzemelerine, doğal kaynakların sorumlu kullanımından atık yönetimine, plastik kullanımını azaltmaktan döngüsel ekonomiye katkıya kadar birçok alanda sürdürülebilirlik çalışmaları yürütüyor. Bu kapsamda tedarikçiler, üniversiteler ve girişimcilik ekosistemi ile iş birliği yapan Anadolu Efes, iklim krizi ile mücadeleye katkı sunmak için sosyal girişim Ecording ile yeni bir projeye imza attı.

Bu proje ile Anadolu Efes, sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında 2 milyon tohum topunu, ürettiği yeşil şişeli ürünleri vesilesiyle insan elinin ulaşamadığı zor alanlardaki toprakla buluşturuyor. Çalışmalar, Mersin ve Artvin’de Orman Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen alanlarda yapılacak. İlk tohum topu atışları, Orman Haftası’nda Mersin’de yapılmaya başlandı. Tabiatımız Özel projesi kapsamında, Ecording’in kuşlardan ilham alarak geliştirdiği ecoDrone’larla toplam 35 futbol sahası büyüklüğündeki zor alanların ağaçlandırılması hedefleniyor.


“Çevre ve sürdürülebilirlik alanındaki projelere önem veriyoruz.”

Anadolu Efes’te çevreye artı değerin her daim odaklarında olduğunu belirten Anadolu Efes Kurumsal İletişim ve İlişkiler Direktörü Selda Susal Saatçi, sözlerine şöyle devam etti:

“Sürdürülebilirlik konusunda özellikle son yıllarda giderek ivmelenen çalışmalarımız bulunuyor. Doğal kaynakların sorumlu kullanımından atık yönetimine, plastik kullanımını en aza indirmekten döngüsel ekonomiye katkı sağlamaya kadar kapsamlı çalışmalar yapıyoruz. Bunun için tedarikçilerimiz, üniversiteler ve girişimcilik ekosistemi ile yakın çalışmalar yapıyoruz.

Ecording de bizim girişimcilik ekosisteminde doğa dostu, sosyal fayda sağlayan, küresel sürdürülebilirlik ilkeleriyle uyumlu çözümler konusunda iş birliği yaptığımız girişimlerden biri. Bugün onlarla Tabiatımız Özel projesi için yan yana olmaktan mutluyuz. Proje kapsamında iklim krizi ile mücadeleye katkı sağlamak için 2 milyon tohum topunu ürettiğimiz yeşil şişeli ürünlerimiz vesilesiyle toprak ile buluşturuyoruz. Bu tohumların, ormanlara dönüşmesini heyecanla bekliyoruz.

Anadolu Efes olarak, Ecording ile diğer bir heyecan verici çalışmamız da Ar-Ge üzerine olacak. Tohumların toprağa daha iyi tutunabilmesine yönelik yapılan Ar-Ge çalışmalarında, üretim prosesimizin yan ürünü olan malt çiminin kullanılması konusunda iş birliğine hazırlanıyoruz. Çevre ve sürdürülebilirlik alanında tutku ile çalışmaya ve daha iyi bir dünya hayal eden girişimlerin yanında olmaya devam edeceğiz.”

 

Tohum Toplarını Kırsal Bölgelerde Yaşayan Kadınlar Üretiyor

Anadolu Efes ile yollarının 2019’da İTÜ Çekirdek’te kesiştiğini söyleyen Ecording Kurucusu Mert Karslıoğlu, “O dönemde aldığımız Anadolu Efes Özel Ödülü, çalışmalarımız için önemli bir kaynak yarattı. İş birliğimiz bununla sınırlı kalmadı, ‘Evde Kal Ormanı’ gibi çeşitli projelerde bir arada olmaya devam ettik. Tabiatımız Özel projesiyle şimdi de yeşili yeşil üzerinden konuşuyoruz. Ecording olarak bir yandan insan eli değmeyen sarp alanlarda ağaçlandırma çalışmaları yaparken, bir yandan da kadınlara alternatif gelir imkânı sunuyoruz. Projelerimiz kapsamında atışı yapılacak tohum topları, kırsal bölgelerde yaşayan ve iklim değişikliği nedeniyle gelir eşitsizliğinden etkilenen kadınlar tarafından üretiliyor.” dedi.

Tabiatımız Özel projesi hakkında daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilir, projeyi inceleyebilirsiniz.