Dünyanın İlk Rakı NFT’sini Mey|Diageo Satın Aldı!

Dünyanın İlk Rakı NFT’sinin Satışı Gerçekleşti

Güncelleme Tarihi: 2 Ekim 2021

“Sorumlu bir sosyal kurum olma” hedefini taşıyan Mey|Diageo, dünyanın ilk rakı NFT’sini satın alarak kültür-sanat alanında attığı yenilikçi adımlara bir yenisini daha ekledi. Geleneksel değerler ile yeni olanı bir araya getirerek Türkiye’nin 500 yıllık meyhane kültürünün bayrağını geleceğe taşıyan Mey|Diageo, kripto sanata yatırım yaparak her zaman “anda” kaldığını ve yüzünü geleceğe çevirdiğini bir kez daha gösterdi. 

Mey|Diageo Arşivine Cenk Güngör’ün Elinden Dünyanın İlk Rakı NFT’si Eklendi!

Yeme içme sektörünün önde gelen şirketlerinden Mey|Diageo, yeni nesil medya platformu Aposto’nun Apero bülteninde nisan ayında açık artırmaya çıkarılan, Cenk Güngör imzalı ilk rakı NFT’sini satın aldı. Elon Musk’ı, Mars’ta rakı içerken gösteren çalışmayı 0.54 ETH (11937 TL) bedelle satın alan Mey|Diageo, bu yenilikçi adımla birlikte kripto sanata yatırım yapan dünyanın öncü şirketleri arasında yerini aldı. 

Şirketin Hukuk ve Kurumsal İletişim Direktörü Meltem Azbazdar, köklü bir şirket olmanın, zamanın ruhuna ayak uydurmanın ve hep yeni kalmalarının önünde bir engel teşkil etmediğinden bahsetti. Mey|Diageo, NFT gibi tüm dünyada çok yeni olan dijital bir varlığa yatırım yapmasıyla her zaman yeni, geleceğe dönük ve bununla birlikte değişime açık olduğunu da göstermiş oldu.

Kültür sanatın doğal olarak Mey|Diageo’nun işinin bir parçası olduğunu vurgulayan Azbazdar, şirket olarak her zaman yeni olana ilgi duyduklarını ve NFT’ye gösterdikleri ilgi alakanın sebebinin de bu olduğunu belirtti. 

Şirket arşivlerinde orijinal reçeteler, menüler, ilk rakı reklamları, Tekel’in üretimde kullandığı fudurlar ve eski kadehler gibi birçok değerli obje bulunduğundan bahseden Azbazdar, NFT’yi ilk gördüklerinde rakıya dair dijital bir eserin bahsedilen arşive yakışacağını düşündükleri için eseri koleksiyonlarına eklediklerini aktardı.

Meltem Azbazdar, kültür sanata verilen desteklerin bütün topluma faydası olduğunu ve neşeyi, toplumsal resme çekebilmek için en önemli alanlardan birinin sanat olduğunu vurguladı. Son olarak Azbazdar, sözlerini şöyle noktaladı: “NFT ile birlikte radarımıza kripto sanatı da eklediğimizi söyleyebilirim.”