CI Bloom’un Ardından…

CI Bloom’un Ardından…

Contemporary İstanbul’un 16. Edisyonu’nun tadı damağımızda kalmışken, 17 Eylül 2022 tarihinde gerçekleşecek olan 17. Edisyonu beklemek oldukça zor bir hale gelmişti. Tam da bu noktada ilk kez düzenlenen CI Bloom, adeta hepimize bir ilaç gibi geldi. Peki, CI Bloom bizlere ne vadetti, neler verdi? Gelin şöyle bir bakalım…

CI Bloom 

Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, CI Bloom’un maksadını tüm paydaşlarıyla genişleyen bir çağdaş sanat pazarına sahip olmamız ile açıklıyor. Böylesine hızlı büyüyen bir pazar için seneyi ikiye bölmek oldukça iyi bir fikir. Yeniden Tersane İstanbul’da olmanın keyfi bir yana CI Bloom, sanat piyasasındaki ivmelenmeye hizmet etmiş gibi gözüküyor.

CI Bloom’da Neler Var?

CI Bloom’un Ardından…
Öktem Aykut Galeri

Fotoğraf: Selim Birsel

Akbank ana partnerliğinin yanı sıra Tersane İstanbul, Turkish Airlines, LG ve Borusan Otomotiv gibi iş birlikleri kapsamında düzenlenen CI Bloom’da; Ambidexter, Anna Laudel, Art On İstanbul, .artsümer, Bozlu Art Project, Buro Sarıgedik, C.A.M Gallery, Dirimart, Ferda Art Platform, Galeri 77, Galeri Siyah Beyaz, Galerist, Martch Art Platform, Merkur, Öktem Aykut, PG Art Gallery, Pi Artworks, Piramid Sanat, Sanatorium, The Pill, Vision Art Platform, x-ist ve Zilberman Gallery olmak üzere toplam 23 çağdaş sanat galerisi yer aldı.

CI Bloom’un Ardından…Fotoğraf: Tersane İstanbul

Yeme-içme mekanlarına ayrılan alanlar ve düzenlenen dinleti ve konserlerle daha kapsayıcı bir şekle bürünen CI Bloom, seyircisine bir sanat etkinliğinden çok daha fazlasını sundu. Güzel havaların da etkisiyle sanatseverler bir panayır ortamını deneyimlemiş oldular. Aldığım duyumlara göre satışların da hiç fena olmadığının altını çizmeliyim. Öyle ki CI Bloom, günün sonunda herkesi mutlu etmişe benziyor.

Ayrıca fuara NFT konusuna özellikle dikkat çekmek için bir sergi ve konferans programı eklendi. Uluslararası koleksiyonlardan seçilen NFT’lerin sergilendiği ContempoNeo Lounge ve düzenlenen seminerlerin büyük bir ilgi gördüğünü rahatlıkla söyleyebiliriz.

Küçük Bir Tavsiye

CI Bloom’un Ardından…Fotoğraf: CI Bloom

Contemporary İstanbul’un, düzenlediği her etkinlikle çıtayı bir üst seviyeye çıkardığı aşikar. CI Bloom ile beraber sanatın bütün paydaşlarının bir araya geldiği oldukça besleyici bir serüveni geride bırakmış olduk. Fakat bir noktaya dikkat çekmek ve naçizane bir tavsiyede bulunmak istiyorum.

Fuarın bilet fiyatları 220 lira ve öğrenciler için 120 lira olarak belirlenmişti. İçinden geçtiğimiz ekonomik atmosfer göz önüne alındığında bu fiyatlandırma kulağa gayet makul gibi gözükebilir. Fakat bu fiyatlandırmanın, belirli bir sosyo-ekonomik sınıfa dahil olan insanları böylesine önemli bir sanat organizasyonunun dışına ittiğini düşünüyorum. Hiç değilse güzel sanatlar liselerinde ve akademilerinde öğrenim gören öğrenciler için ayrıcalıklı durumlar yaratılabilir.

Ne de olsa sanat üzerine düşünen genç dimağlar için duyuları sanatla buluşturan, galeri sahipleri ve sanatçılar gibi piyasanın paydaşlarıyla bir araya gelme imkanı sunan böylesi etkinlikler fazlasıyla önemli.

Kapak Fotoğrafı: M. Emir Dereci