Artweeks Akaretler 7. Edisyonu ile Karşınızda

Artweeks Akaretler 7. Edisyonu ile Karşınızda

UBS ana sponsorluğunda Bilgili Holding ve Sabiha Kurtulmuş organizasyonu ile gerçekleşen Artweeks Akaretler’in 7. edisyonu, bu yıl 2-13 Kasım tarihleri arasında görülebilir. 26 galerinin Akaretler Sıraevler’de bir araya geldiği bu büyük buluşma, çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.

Artweeks’te Bizleri Neler Bekliyor?

Artweeks Akaretler 7. Edisyonu ile Karşınızda

 

Artweeks Akaretler, yerli ve yabancı pek çok çağdaş sanatçının geçmiş ve güncel eserlerini bir araya getiriyor. Bazı galeriler kendilerine ayrılan gösteri alanlarını pazar alanı gibi kullanmayı tercih etseler de sanatseverler için hemen her galeride güzel karşılaşmalar vuku bulabiliyor. İsterseniz gelin, 7. edisyonda neler var şöyle bir bakalım…

  • A15 numaralı binada Öktem Aykut, x-ist ve Ambidexter var. x-ist’in seçkisinde Aydın Berk Bilgin, Tayfun Gülnar ve Murat Palta gibi isimlerin eserlerini görebilirsiniz. Ayrıca sergi alanına girdiğinizde Sayna Soleimanpour’un oldukça çarpıcı bir otoportresi sizleri bekliyor olacak.
  • A17 numaralı binada Art On, Mine Sanat Galerisi ve Mercado var. Mercado, Urbanspaces sergisi ile Esk Reyn, Gamze Yalçın ve Max on Duty’i Artweeks kapsamında bir araya getiriyor. Mine Sanat’ta Ahu Akkan, İsmet Doğan ve Nazan Azeri gibi isimlerin işlerini seyredebilirsiniz. Art On’da ise Evgenia Vereli’nin About Love and Hate başlıklı çalışmasını ve son zamanlarda favori sanatçılarımdan biri olan Damla Sari’nin işlerini görebilirsiniz.
  • A19 numaralı binada Galeri Nev, Anna Laudel ve Galeri Bosfor yer alıyor. Anna Laudel’de Ramazan Can ve Ardan Özmenoğlu gibi isimler var. Ayrıca Galeri Nev’de Murat Morova ve Bosfor’da Burcu Erden’in işlerini görmeden binayı terk etmeyin derim.
  • A35 numaralı bina, Vision Art Platform’un Remedy for the Soul sergisine ev sahipliği yapıyor. Seçkide Deniz Avşar, Pınar Akkurt ve Tayfun Serttaş gibi isimler yer alıyor. Burada Pınar Akkurt’un Karaköy Lokantası vitrinleri için 2011 yılında yaptığı çalışmaya ayrıca parantez açabiliriz.
  • A37 ve A39 numaralı binalarda Pi Artworks, MERKUR Galeri, Pilevneli, Ferda Art Platform ve Martch Art Project yer alıyor. Pi’de Özer Toraman ve Serdar Acar’ın işlerini ve MERKUR’de Burcu Perçin’in bence bütün bir edisyon içerisinde en göz alıcı şey olan yağlı boyasını seyredebilirsiniz. Martch’tan Burak Ata ve Tansu Köse’nin çalışmaları kesinlikle görülmeye değer. Murat Germen, Jakup Ferri, Eda Soylu ve Esra Karaduman gibi isimlerin işleri ile yer aldığı Ferda Art Platform da sanatseverlere güzel bir gösteri sunuyor.
  • A55 numaralı binada; patates bazlı biyoplastik kullanarak ürettiği ilgi çekici işi ile Gülşah Mursaloğlu’nu barındıran SANATORIUM, Mehmet Güleryüz, Jasper de Beijer ve Lale Tara ile karşılaştığımız The Empire Project ve her seferinde estetik algımın içinden geçen Galeri 77 yer alıyor. Burada Bayram Demir’in Psycodress 1 adlı çalışmasına ve hemen yanında yer alan açıklamasına bir göz atmanızı ayrıca öneririm.
  • A57 numaralı bina; The Pill, Versus Art Project ve Mixer’e ev sahipliği yapıyor. Versus’ta Sibel Horada’nın (aşırı yorum yapmak istemem ama) İran’da gerçekleşen güncel olaylar bağlamında okunduğunda ikinci bir anlam daha kazanan işlerini görebilirsiniz. Mixer’de Rugül Serbest’in Salyangozun Kabulü başlıklı yağlı boya tablosunu da kesinlikle görmelisiniz.

Bitti mi? Hayır…

Artweeks Akaretler’de ayrıca Labirent, KRANK Art Gallery, Büyükdere35, Difo Art, Onearc Galeri ve Doğançay Müzesi de yer alıyor.

Etkinlikler…

Artweeks Akaretler 7. Edisyonu ile Karşınızda

Artweeks Akaretler kapsamında seçkilerin yanı sıra bir dizi konuşma da planlanmış. Artweeks Talks başlığı ile bir araya getirilen bu söyleşiler ve diğer bütün detaylar hakkında bilgi almak için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.