Davetlisiniz: Green Up Meetings No. 4 "İstanbul'un Estetik Direnişi"

Green Up Meetings No. 4 Konuşmacılarını Tanıyalım!

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2023

“Yerel kalkınırsa değer katlanır” sloganıyla 2022 yılında hayata geçirdiğimiz Green Up Meetings etkinliklerinin dördüncü edisyonu, UNESCO tarafından Uluslararası Bilgiye Evrensel Erişim Günü olarak ilan edilen 28 Eylül 2023 tarihinde Kolektif House Levent’te gerçekleşti. 

Saint-Gobain Türkiye’nin katkılarıyla gerçekleşen etkinlik, “İstanbul’un estetik direnişi” teması başlığı altında birbirinden ilham verici panellere ev sahipliği yaptı. 

Akademik içerik danışmanlığını Akademisyen ve Serbest Araştırmacı Seda Naniç Zeybek’in yaptığı Green Up Meetings No.4, her biri alanında uzman birbirinden değerli konuşmacıları ağırladı. Gün boyu süren panellerde; şehir planlamacılar, mimarlar, kültürel miras konusunda uzmanlar, akademisyenler ve birçok kanaat önderi görüşlerini paylaştı. 

İşte Green Up Meetings No. 4 konuşmacıları…

Bihter Ayyıldız | Açılış Konuşması

Green Up Meetings No. 4 Panellerinde Uzmanlar Bir Araya Geldi

Green Up Meetings ve PlumeMag kurucusu olan Bihter Ayyıldız, etkinliğin ilk panelinde gerçekleştirdiği açılış konuşmasında davetlileri selamladı ve bu edisyonda konsept olarak İstanbul’un estetik direnişinin seçilme nedenlerini aktardı.

Bihter Ayyıldız Hakkında

Bihter Ayyıldız, Fransa’da aldığı sanat tarihi eğitiminin ardından Türkiye’ye döndü ve 15 yılı aşkın bir süre global markaların Türkiye iletişimlerini yürüttü. Aynı dönemde Milliyet ve Vatan gazetelerinde uzun yıllar köşe yazarlığı yapan Ayyıldız, 2020 yılının şubat ayında kurduğu PlumeMag ile daha güzel bir gelecek için yola çıktı.

Serhan Ada, Volkan Aslan | İstanbul’da Kültürel Eşitlik Bir Ütopya mı?

Green Up Meetings No. 4 Panellerinde Uzmanlar Bir Araya Geldi
Fotoğraf (Soldan Sağa): Serhan Ada, Volkan Aslan

Serhan Ada ve Volkan Aslan, açılış konuşmasının hemen ardından gerçekleşen panelde, İstanbul’daki kültürel değerlere şehir sakinlerinin erişimi konusundaki eşitlik/eşitsizlik hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Serhan Ada Hakkında

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sanat ve Kültür Yönetimi Lisans/Yüksek Lisans /Doktora öğretim üyesi olan Serhan Ada, aynı üniversitenin Kültür Politikaları ve Yönetimi Araştırma Merkezi (KPY) direktörü ve UNESCO Kültür Politikası ve Kültürel Diplomasi Kürsüsü Başkanı olarak görev yapıyor. 2021 Nisan Ağustos ayları arasında Simome Fattal ile Etel Adnan’ın, Pera Müzesi’nde “İmkânsız Eve Dönüş” sergisinin küratörlüğünü üstlenmiştir. Şu anda, UCLG Kültür Komitesi’nde uzman olarak çalışmaktadır. Aralık 2022’den bu yana UNESCO Venedik Bölge Bürosu Bilim Kurulu üyesidir ve Şubat 2023’ten beri İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Volkan Aslan Hakkında

1978 yılında İstanbul’da doğan Volkan Aslan, lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümünde, yüksek lisansını ise Haliç Üniversitesi Türk Müziği Bölümünde tamamladı. Kariyeri boyunca pek çok farklı çalışmaya imza atan Aslan, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümünde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak Kültür Politikaları dersi veriyor. Volkan Aslan, 2023 yılının şubat ayı itibarıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanı görevini yürütüyor.

Doç. Dr. Lütfü Savaş, Mehmet Murat Çalık | UNESCO Öğrenen Şehri Hatay, İstanbul’da Deprem Önlemleri

Green Up Meetings No. 4 Panellerinde Uzmanlar Bir Araya Geldi
Fotoğraf (Soldan Sağa): Bihter Ayyıldız, Lütfü Savaş, Mehmet Murat Çalık

Fotoğraf (Soldan Sağa): Bihter Ayyıldız, Lütfü Savaş, Mehmet Murat Çalık

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, günün üçüncü panelinde ülkemizde yaşanan deprem felaketleri sonrası Hatay’ın öğrenimlerini ve bu öğrenimlerin olası İstanbul depremi konusunda nasıl değerlendirilebileceğini aktardı.

Doç. Dr. Lütfü Savaş Hakkında

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, 1965 yılında Hatay’ın Yayladağı ilçesi Dağdüzü Köyü’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Antakya’da tamamladı. 1990 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

1990-96 yılları arasında Kayseri’nin Develi ve Balıkesir’in Burhaniye ilçelerinde Adalet Bakanlığı’na bağlı kurumlarda pratisyen hekimlik yaptı. Tıpta uzmanlık eğitimini 1996 -2000 yılları arasında İstanbul Okmeydanı SSK Eğitim Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü’nde tamamladı. 

2009 yerel seçiminde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Antakya İl Belediye Başkanlığı’na seçilen Savaş, başkanlığı döneminde alt ve üst yapı ile ilgili hizmetlerin yanı sıra eğitim, sanat, spor, sosyal ve kültürel alanlarda çok sayıda hizmete imza attı.

Doç. Dr. Lütfü Savaş, 2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Hatay’ın ilk ve kurucu Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi. 2019 yerel seçiminde de Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Savaş, üç dönem üst üste Belediye Başkanı seçilmiş oldu

Mehmet Murat Çalık Hakkında

1972 doğumlu Mehmet Murat Çalık, Trabzon Maçka’da doğdu ve ilkokul ile ortaokul yıllarını burada geçirdi. Trabzon Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünde lisans eğitimini tamamladı.

Mesleki ve toplumsal alanda sivil toplum örgütlerinde görevler üstlenen Çalık, 2008-2014 yılları arasında Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesinde yöneticilik ve başkan yardımcılığı yaptı. Bu süreçte İstanbul’un kentsel dönüşümünde etik ve mesleki ilkeleri savundu.

1999 yılından itibaren Beylikdüzü’nde çeşitli projelere katkı sağlayan Çalık, Ekrem İmamoğlu’nun Belediye Başkanlığı döneminde Teknik Koordinatörlük ve Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. 2019 Mahalli ve Yerel Seçimleri’nde Beylikdüzü Belediye Başkanı olarak seçildi.

Ilgın Büke Ulular | Sürdürülebilir Geleceği İnşa Etmek

Green Up Meetings No. 4 Panellerinde Uzmanlar Bir Araya Geldi

Green Up Meetings No.4 destekçisi olan Saint-Gobain Türkiye’nin Sürdürülebilirlik Elçisi Ilgın Ulular, “Sürdürülebilir Geleceği İnşa Etmek” başlıklı konuşmasında bir şehrin sürdürülebilir hale gelmesini sağlayan faktörlere değindi ve dünyadan bu konudaki örnekleri davetlilerle paylaştı.

Ilgın Büke Ulular Hakkında

Ilgın Büke Ulular, Ankara Atatürk Lisesi’ndeki eğitimi tamamladıktan sonra TOBB ETÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde Mimarlık eğitimi aldı. Sektördeki birçok farklı mimardan ders alarak 2018 yılında tamamlamış olduğu lisans eğitiminden sonra ODTÜ Yapı Bilimleri yüksek lisans programında kinetik cephelerin ısıl ve görsel konforu ile ilgili tez çalışmasını 2022 yılında tamamladı. 

Ulular, 2020 yılının haziran ayından beri Saint-Gobain Türkiye bünyesinde mimari projelere yönelik çözümler, sürdürülebilirlik projeleri, yapı bilgisi konularında çalışıyor ve üniversitelerin mimarlık ve mühendislik fakülteleri öğrencilerini desteklemeye yönelik teknik eğitimler veriyor.

Dr. Buğra Gökce | Dirençli Şehir Yapısında Estetiğin Önemi ve Kamusal Alanlar

Green Up Meetings No. 4 Panellerinde Uzmanlar Bir Araya Geldi

İBB Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapan Dr. Buğra Gökce, etkinliğin beşinci panelinde İstanbul’daki kamusal alanlarda yapılan düzenlemelere, şehrin dirençli hale getirilmesi için gerçekleştirilen çalışmalara ve iklim krizi başta olmak üzere pek çok olası doğal afete yönelik alınan önlemlere dikkat çekti.

Dr. Buğra Gökce Hakkında

Buğra Gökce, 1974 yılında Ankara’da doğdu. Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde lisans ve yüksek lisans eğitimlerini tamamladı. TMMOB Şehir Plancıları Odası’nda farklı yöneticilik görevlerinde bulundu ve 2006-2007 yıllarında Oda’nın Genel Başkanlığı’nı üstlendi. Ayrıca, ODTÜ ve Gazi Üniversiteleri’nde 2014 yılına kadar yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalıştı.

2014 yerel seçimleri sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Fen İşleri Daire Başkanı olarak görev aldı ve ardından Genel Sekreter Yardımcısı olarak atanarak görevine devam etti. Mayıs 2022’ye kadar bu görevi sürdürdü.

Gökce, kentsel planlama ve yapılaşma süreçleri ile ilgili birçok akademik yayın ve bildiriye imza attı. Aynı zamanda TMMOB Şehir Plancıları Odası, Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) ve Sosyal Demokrasi Derneği (SDD) üyelikleri bulunuyor.

Cihan Şehla, Tülin Hadi | Dirençli Şehirler & Bilinçli Yurttaşlar

Green Up Meetings No. 4 Panellerinde Uzmanlar Bir Araya Geldi
Fotoğraf (Soldan Sağa): Cihan Şehla, Tülin Hadi

Cihan Şehla ve Tülin Hadi, öğleden sonra gerçekleşen ilk etkinlikte dirençli şehir kavramının derinliklerine inerek bu ideale ulaşmak için bilinçli yurttaş katılımının önemini vurguladı.

Cihan Şehla Hakkında

Hatay Harbiye Lisesi mezunu olan Şehla, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Şehir ve Bölge Planlama bölümünde eğitim aldı ve aynı üniversitede Kentsel Tasarım Yüksek Lisansını tamamlayarak Kentsel Tasarım Uzmanı unvanını elde etti.

2018-2019 yıllarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı’nda İstanbul’un afetlere karşı dayanıklılığını artırmak amacıyla stratejik altyapı çalışmalarını yönetti. 

2019 yılından itibaren Beylikdüzü Belediyesi’nde İletişim ve Projeler Koordinatörü olarak görev alıyor ve kentsel ve sosyal projeleri hayata geçirme konusunda liderlik yapıyor. 

Tülin Hadi Hakkında

1969 yılında İstanbul’da doğdu. 1987 yılında İstanbul Saint- Michel Lisesi’nden mezun oldu. 1993 yılında İ.T.Ü. Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. 1994 yılından bu yana Cem İlhan ile birlikte kurdukları TeCe Mimarlık bünyesinde serbest mimarlık faaliyetini sürdürüyor.

TeCe Mimarlık’ın ürettiği ve ağırlığını kültür, eğitim, ar-ge, konaklama yapılarına ait projelerin bir kısmı ulusal ve uluslararası yarışmalarla elde edildi, ödüllere kayık bulundu. Üniversitelerin mimarlık fakültelerinin mimarlık stüdyolarında proje yürütücülüğü yaptı. Tülin Hadi, 2019 yılında kurulan İstanbul Kent Konseyi’nin birinci ve ikinci dönem başkanıdır.

Etienne Schillers, İhsan Çakar | Bölgeler ve Riskler: Dayanıklılık ve Yenilenme İçin Disiplinlerarası Çıkarımlar

Green Up Meetings No. 4 Panellerinde Uzmanlar Bir Araya Geldi
Fotoğraf (Soldan Sağa): İhsan Çakar, Etienne Schillers

Fransız Mimar ve Şehir Plancısı Etienne Schillers, etkinlikte Hatay’daki gözlemlerini, Türkiye’nin afet yönetimi ve şehir planlamasındaki geleceğine dair görüşlerini paylaştı. Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İhsan Çakar ise şehrin yeniden inşasında atılması planlanan adımları davetlilere aktardı.

Etienne Schillers Hakkında

Bir mimar ve şehir plancısı olan Etienne Schillers, 22 Eylül 1990’da Reims, Fransa’da doğdu. 2015 yılında ENSAPLille’den yüksek dereceyle mezun oldu ve 2020 yılında aynı üniversiteden en yüksek dereceyle HMONP diplomasını aldı. 2016 yılından beri Studio Paola Viganò’da kıdemli proje lideri, tasarımcı ve araştırmacı olarak çalışıyor.

Schillers, ayrıca Avrupa Konseyi (AB), Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi İş Birliği Uzmanı olarak görev yapıyor.

İhsan Çakar Hakkında

27 Ocak 1984 tarihinde Türkiye’nin Hatay ili Antakya ilçesinde doğdu. 2003 yılında Cyprus International University’den Mimarlık lisans derecesi ile mezun oldu ve bu alandaki yeteneklerini geliştirmek için Aston American üniversitesinde İşletme yöneticiliği eğitimine devam etti.

Hatay Büyükşehir Belediyesinde yönetim kurulu üyeliği ve Expo 2021 Hatay’da Genel Sekreterliği ve Hatay Kırsal Kalkınma şirketinde yönetim kurulu üyeliği gibi sorumluluklar üstlendi. Ayrıca, 2015 yılından günümüze İmar Şehircilik Daire Başkanlığı görevini ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüterek şehir gelişimine katkıda bulundu.

Berk Kır | Kenti Yürüyerek Keşfetmenin Sosyolojisi

Green Up Meetings No. 4 Panellerinde Uzmanlar Bir Araya Geldi

Green Up Meetings No.4’ün kültür sanat odağına gerçekleştirdiği panellerin ilkinde sanatçı Berk Kır, bir kenti yürüyerek keşfetmek hakkındaki deneyimlerini ve bu deneyimleri sırasında aldığı notları izleyicilerle paylaştı.

Berk Kır Hakkında

1997 yılında İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünden 2019 yılında mezun oldu. Lisans eğitimine paralel olarak Milliyet Gazetesi Kültür ve Sanat Departmanı, Rahmi Koç Müzesi Koleksiyon Yönetimi Bölümü, Sinop Balatlar Kilisesi Kazısı, Konya Kubadabad Saray Kazısı, Ayasofya Müzesi, Genç Sanat Dergisi ve Müze Kart’ın iş geliştirme ekiplerinde yer aldı.

Berk Kır, güncel olarak Unlimited Publications’ın fotoğraf editörlüğü ve Samsung Türkiye’nin marka elçiliğini üstleniyor. 2021 itibarıyla Amsterdam Merkezli GUP Magazine tarafından “Avrupa’nın Yükselen 150 Fotoğraf Yeteneği” arasında gösterilen Kır, 2022 yılında Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) üyesi Fotoğraf Organizasyonları Derneği tarafından “Yılın Genç Yeteneği” ödülüne layık görülmüştür.

M. Serdar Kılıç | Başı Öne Eğik Yürümek Üzerine…

Green Up Meetings No. 4 Panellerinde Uzmanlar Bir Araya Geldi

Fotoğraf sanatçısı M. Serdar Kılıç, etkinlikte İstanbul’un göz hizasının yükseğinde kalan sanat eserlerine, kültürel ögelerine vurgu yaparak şehirde başımızı kaldırdığımızda görebileceğimiz sayısız kültürel mirası izleyicilerle paylaştı.

M. Serdar Kılıç Hakkında

1997 yılında başlayan medya hayatı 2000 yılında biten üniversite eğitimi sonrasında uzun yıllar ANS Productions, Plato Film, Endemol Shine Turkey gibi uluslararası ve ulusal yapım şirketlerinde görev aldı. 

2013’te Video Fabric’i kurarak geleceğin dijital medya ve video içerikte olduğunu anlatmaya, pazarlamaya ve uygulamaya başladı. 2022’de İstanbul Apartmanları adında bir kitap çıkardı. Ayrıca sıklıkla seyahat ve deneyim içerikleri üretiyor, fotoğraf ve video çekiyor.

Bihter Sabanoğlu | Kent Mirasını Korumanın Bir Yöntemi Olarak Romancılık

Green Up Meetings No. 4 Panellerinde Uzmanlar Bir Araya Geldi

Yazar ve sanat eleştirmeni Bihter Sabanoğlu, “Şüpheli Şeylerin Keşfi” isimi romanından yola çıkarak davetlileri kentteki kültürel mirasın izlerine doğru bir yolculuğa çıkardı. Sabanoğlu, romanda da kullandığı kültürel miras rotasını, dinleyicilerle paylaştı.

Bihter Sabanoğlu Hakkında

Bihter Sabanoğlu 1980 yılında İstanbul’da doğdu. Paris-İstanbul arasında yaşayan Sabanoğlu, yazar ve Aica üyesi sanat eleştirmeni… 

Notre Dame de Sion Fransız Kız Lisesi’nin ardından eğitimine İstanbul Üniversitesi’nde devam etti. Paris III Sorbonne Nouvelle’den İngiliz Dili ve Edebiyatı dalında yüksek lisans derecesi aldıktan sonra Ecole du Louvre bünyesinde hiyeroglif çözümlemesi, Bizans sanatı tarihi, Yunan epigrafisi gibi farklı disiplinler üzerine eğitim gördü.

Bihter Sabanoğlu’nun ilk romanı Şüpheli Şeylerin Keşfi, Edisyon Kitap’tan 2022 yılında yayımlandı.

Yağmur Çoban, İpek Aslan | Hatay’da Son Durum ve Local Makers Gözlemleri

Green Up Meetings No. 4 Panellerinde Uzmanlar Bir Araya Geldi
Fotoğraf (Soldan Sağa): Yağmur Çoban, İpek Aslan

Green Up Meetings No. 4’te dayanışma çarşısı ile yer alan Local Makers’ın kurucusu Yağmur Çoban, deprem felaketleri sonrası gittiği Hatay’daki gözlemlerini katılımcılarla paylaştı. UNESCO Hatay Gastronomi Evi Genel Müdürü İpek Aslan ise şehirdeki son durum hakkında bilgiler verdi.

Yağmur Çoban Hakkında

Yağmur Çoban 1990 yılında İstanbul’da doğdu. Ege Üniversitesi macerasından sonra İstanbul’a dönerek Bahçeşehir Üniversitesi’nde Çevre Mühendisliği bölümünde eğitim gördü. Türkiye’nin İlk Yeşil İş ve Yaşam Dergisi olan EKOIQ ile ve gönüllü olarak Sürdürülebilir Film Yaşam Derneği ile çalıştı.

Lokal ve sürdürülebilirliğe önem veren üreticileri tek bir çatı altında toplayan Local Makers topluluk platformunu kuran Yağmur Çoban’ın, kendisi de bir “maker” olan kız kardeşiyle kurduğu The North Fox adında bir markası da var.

İpek Aslan Hakkında

1985 doğumlu İpek Aslan, Ekonomi Bölümü okurken sosyal becerilerini geliştirmeye odaklandı. Sabancı Holding’e bağlı GıdaSA’da staj yaparken “meraklı, disiplinli, azimli” olarak tanımlanması, kariyer yolunu değiştirdi. Amerika’da geçirdiği sürede bir petrol ofisinde çalışarak iletişim becerilerini güçlendirdi.

Hatay’ın UNESCO Gastronomi ünvanını kazanmasında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın desteği ile rol alan Aslan, UNESCO Hatay Gastronomi Evi’nin direktörlüğünü sürdürüyor.

Tuğçe Tezer | Yürünebilir Tarih’le Antakya’nın Tarihini Adımlamak Önce-Sonra

Green Up Meetings No. 4 Panellerinde Uzmanlar Bir Araya Geldi

Akademisyen Tuğçe Tezer, yürüyerek gezdiği Antakya’nın deprem öncesi ve sonrasındaki durumlarını karşılaştırarak edindiği deneyimleri izleyicilere aktardı.

Tuğçe Tezer Hakkında

MSGSÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde öğretim üyesi olan Tuğçe Tezer, 2010 yılında YTÜ ŞBPB’nden lisans, 2013 yılında YTÜ Kentsel Mekân Organizasyonu ve Tasarımı Programı’ndan yüksek lisans, 2019 yılında MSGSÜ Şehircilik Programı’ndan doktora derecesini aldı.

Çalışmalarını şehir planlama, kent tarihi, tarihsel coğrafya, kentsel morfoloji ve Antakya üzerine sürdürmekte olan Tezer’in bu alanlarda yayınları bulunmaktadır. 2021 yılında SALT Araştırma Fonu ile desteklenen “Antakya Yürünebilir Kent Tarihi Rehberi”ni hazırlamıştır. 2022-2023 yılları arasında kentsel morfoloji üzerine doktora sonrası araştırmalarını TÜBİTAK Yurtdışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu desteğiyle Antakya’nın 1910-1960 yılları arası dönemine odaklanarak Portekiz, Porto Üniversitesi’nde, FEUP CITTA’da tamamladıktan sonra, MSGSÜ ŞBPB’nde görevine devam eden Tezer, Şubat 2023’ten itibaren Antakya’nın depremler sonrası onarımı için çalışmaktadır.

Seda Naniç Zeybek | Kültürel Mirası Korumazsak Ne Olur? Kültürel Mirası Teslim Ala-bilmek!

Green Up Meetings No. 4 Panellerinde Uzmanlar Bir Araya Geldi
Fotoğraf (Soldan Sağa): Bihter Ayyıldız, Seda Naniç Zeybek

Green Up Meetings No. 4’ün akademik içerik danışmanlığını da üstlenen Seda Naniç Zeybek, Bihter Ayyıldız’ın moderatörlüğünde şehirlerde kültürel mirası korumanın önemine dikkat çekti.

Seda Naniç Zeybek Hakkında

İstanbul doğumlu Seda Naniç Zeybek, serbest araştırmacı olarak görev yapıyor. Zeybek, aynı zamanda Kültür Mirası ve Koruma pratikleri üzerine doktora çalışmasını yürütüyor. 

Kültürel İncelemeler ve Kültür Yönetimi üzerine yüksek lisans çalışmaları bulunan Zeybek; kent hafızası, kültürel hafıza, kültür mirası, koruma, kültür ve sanatta katılımcılık, kültür politikaları konularında araştırmalar gerçekleştiriyor.

Dr. Hatice Kurşuncu | Dirençli Kentler: İstanbul Vizyon 2050

Green Up Meetings No. 4 Panellerinde Uzmanlar Bir Araya Geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaya çıkarılan İstanbul Vizyon 2050 projesinin detayları, Dr. Hatice Kurşuncu’nun sunduğu panelde konuşuldu. Kurşuncu, konuşmasında İstanbul’un geleceğine dair planlanan çalışmaları aktardı.

Dr. Hatice Kurşuncu Hakkında

Şehir plancısı Hatice Kurşuncu, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden 2002 yılında mezun oldu. Ankara Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Anabilim Dalı Kent ve Çevre Bilimleri Bilim Dalında yüksek lisansını 2006 yılında, İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalında kentleşme ve sanayi ilişkisine odaklanan “Sanayi Sektöründe Yaşanan Dönüşümlerin İstanbul Kentinde Ortaya Çıkış Biçimleri” isimli doktora çalışmasını ise 2016 yılında tamamladı.

2005 – 2007 yılları arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Planlama Ofisinde ve farklı zamanlarda planlama bürolarında şehir plancısı olarak görev yaptı. 2020 yılından itibaren İstanbul Planlama Ajansı’nda çalışmakta. Toplumsal Cinsiyet Politikaları Uzmanı ve Vizyon 2050 Ofisi Koordinatör Yardımcısı görevini yürütmekte.

Ekin Al | Geleceğin Onarıcı Ekonomisinde Şehirler

Green Up Meetings No. 4 Panellerinde Uzmanlar Bir Araya Geldi

Geleceğe dair beklentilerimizi yerine getirebilmek için artık yalnızca sürdürülebilirliğin yeterli olmayacağını, onarıcı yaklaşımların benimsenmesi gerektiğini vurgulayan Ekin Al, etkinliğin son panelinde davetlilerle görüşlerini paylaştı.

Ekin Al Hakkında

Ekin Al, daha iyi bir dünya yaratmanın peşinden giden bir etki tasarımcısı. Özel sektör, kamu, sosyal girişimcilik, sivil alan gibi pek çok farklı alanda olan ve alanlar arası etki odaklı etkileşimler kurmak için çalışan bir bağlantı noktası olmak için çalışıyor.

Onarım Atölyesi | Regenerative Impact Space’in kurucusu olan Ekin, Onarım Atölyesi Podcast’in de yaratıcısı. Onarıcı sistemler yaratmak ve dönüşümü kolaylaştırmak için süreçler tasarlayan bir etki alanı olan Onarım Atölyesi’nde markalar için etki odaklı dönüşüm süreçleri tasarlamak ile birlikte sosyal girişimler, topluluklar, gençler ve etki odağında çalışan tüm paydaşlarla etki odaklı savunuculuklar ve projeler hayata geçiriyor.