Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2021
Siz de çocuklarınızın, koşullar ne olursa olsun daima “severek öğrenme” anlayışını geliştirmek isteyen ebeveynlerden misiniz? Öyleyse çocukların yarıyıl tatilini verimli geçirmeleri için gezebilecekleri müzeleri inceleyebilir veya Arter’in farklı yaş grubundan çocukların gelişimini desteklemek için düzenlediği çevrim içi çocuk atölyeleri programına göz atabilirsiniz!
Arter Çocuk Atölyeleri Neyi Geliştirmeyi Amaçlıyor?
Güncel sergi programlarından yola çıkılarak organize edilen bu etkinlikler, çocukların çeşitli malzeme ve araçlar kullanarak kendi yaratıcılık süreçlerini oluşturmaya katkı sağlamak için organize ediliyor. Bu atölye çalışmaları, her çocuğun kendi görüşlerini ve fikirlerini paylaşmasına zaman ayırmayı da önemsiyor.
Atölyeler Kaç Yaş Arasındaki Çocuklar İçin Uygun?
Arter çocuk atölyeleri, etkinlikler özelinde değişmekle birlikte 4-11 yaş arasındaki çocuklar için uygun.
Arter Atölyeleri Hangi Günlerde Düzenlenecek?
Atölyeler, 6 Şubat’tan başlamak üzere her cumartesi, saat 11.00’de düzenlenecek.
Fotoğraf: Sigmund
Çevrim İçi Çocuk Atölyeleri
1) Müziği Görebilir miyiz? (7-11 yaş)
Hreinn Friðfinnsson, Asılı (detay), 2000-2014 (Dinleyen Gözler İçin sergisinden)
Tarih: 6 Şubat 2021, 11.00
Gereken Malzemeler: Resim kâğıdı, sulu boya, makas, keçeli kalem ve pipet.
Dinleyen Gözler İçin sergisindeki yapıtlar aracılığıyla çocukların notaları ve sessizliğin renklerini tanımalarını sağlamayı hedefleyen “Müziği Görebilir miyiz?” atölyesi, şekiller, çizgiler ve nota gösterimleriyle ilerliyor. Bu atölyede 7-11 yaş arasındaki katılımcıların, nefeslerini kullanarak dans eden müzik desenleri ortaya çıkarmayı başarmaları hedefleniyor.
2) Siyah Beyaz Heykeller (6-9 yaş)
Füsun Onur, Beyaz Kâğıt Üzerinde Alan Ayırmak, 1965-1966 (Gökcisimleri Üzerine sergisinden)
Tarih: 13 Şubat 2021, 11.00
Gereken Malzemeler: Siyah ve beyaz kâğıtlar, siyah keçeli kalem, makas, yapıştırıcı ve resim kâğıdı.
Siyah Beyaz Heykeller atölyesinin amacı çocukların siyah ve beyazın farklı çağrışımlarını keşfetmelerini sağlamak. Bu renklerin zıtlığı sayesinde çocukların; boş-dolu, aydınlık-karanlık ve yer-gök gibi kavramları daha iyi kavramaları hedefleniyor. Çocuklar, siyah beyaz şeritlerden ürettikleri üç boyutlu nesneler üzerinden, sanatta boyut ve mesafe kavramlarını araştıracaklar.
3) Yağmur Ormanı’nda Bir Gezinti (4-6 yaş)
David Tudor ve Composers Inside Electronics, Inc., Yağmur Ormanı V (varyasyon 3)
Tarih: 20 Şubat 2021, 11.00
Gereken Malzemeler: Boya kalemleri (Pastel boya da kullanılabilir.), resim kâğıdı, yapıştırıcı ve yapraklar.
Yağmur Ormanı’nda Bir Gezinti, Arter’in karbon adlı salonunda sergilenen Yağmur Ormanı V adlı açık ses yerleştirmesinden yola çıkıyor. Bu atölyede, çocuklar ses ve sessizlik üzerine düşünmeye davet ediliyor. Sonrasında çocukların, ilgili yapıtı inceleyerek var olan nesneleri yorumlanmaları isteniyor. Duyduklarını hayal güçleriyle birleştirerek ortaya yeni yorumlar çıkaran çocukların, yetişkin eşlikçileriyle beraber Yağmur Ormanı’nı gezmeleriyle etkinlik sonlanıyor.
4) Kavanozdaki Galaksi: Ekle, Karıştır! (6-9 yaş)
Shilpa Gupta, 1:14.9, 2011-2012 (Gökcisimleri Üzerine sergisinden)
Tarih: 27 Şubat 2021, 11.00
Gerekli Malzemeler: Resim kâğıdı, biraz toprak, birkaç tane küçük taş, kapaklı cam kavanoz, yün, makas, alüminyum folyo, boya kalemleri, bant ve isteğe bağlı olarak sim.
Kavanozdaki Galaksi, Gökcisimleri Üzerine sergisinde yer alan galaksiler ve gezegenlerle ilişkilendirilen yapıtlardan ilhamını alıyor. Bu atölyede, çocukların günlük hayatta gördükleri malzemeleri kullanarak atölyede ele alınan yapıtları yeniden, kendi hayal güçlerini kullanarak yorumlamaları önemseniyor. Hayal güçlerini geliştirecek bu yeniden yorumlama çalışmasının yanında gezegenlerle ilgili bilgi edinecek olmaları atölyeyi daha da önemli kılıyor.
Detaylı bilgi ve kayıt için: Arter Çocuk Atölyeleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.