2022 Netflix Dizileri

2022 Netflix Dizileri

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte 2022’nin dizi takvimi de ortaya çıkmaya başladı. Geride bıraktığımız pandemi döneminde büyük ölçüde etkilenen dizi ve film sektörü, yaralarını sararak 2022’ye hızlı bir giriş yapmak istiyor. Netflix ise bu konudaki en iddialı platformlardan biri. İşte sizin için derlediğimiz 2022 Netflix dizileri listesi…

The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window

2022 gelmişken yepyeni bir diziyle yeni yıla başlamamak olmazdı. Netflix’in umut vadeden yeni dizisi, yeni yıl ile birlikte seyircisiyle buluşuyor. Peki ismi fazlasıyla uzun olan bu yeni dizinin konusu ne?

Konusu: Duygusal çöküş ve bunalım içinde olan Anna için her gün neredeyse aynıdır. Uyanır, koltuğa oturur ve şarap içmeye başlar. Sıkıcı gündelik yaşamında camdan bakarak hayatın onu geride bırakıp gitmesini seyreder. Fakat bir gün şahit olduğu bir olayla hayatı değişecektir. Camdan baktığı sırada dehşet bir cinayete şahit olur. Peki ama tüm yaşananlar gerçek miydi yoksa hayal ürünü mü?

Resident Evil: Biohazard

Gelmiş geçmiş en ünlü zombi temalı serilerden olan Resident Evil dizi oluyor. 1996 yılında ilk oyunun çıkmasından sonra büyük ilgi toplayan ve filmlere de konu olan yapım, popülerliğini Netflix’te yayınlanacak dizi ile sürdürmeyi amaçlıyor. Dizinin 2022 yılı içerisinde yayında olması bekleniyor.

Konusu: Resident Evil serisinin distopik evrenindeki ünlü T virüsünün keşfedilmesinden 30 yıl sonra şeytani şirket Umbrella Corporation’da bir salgın baş gösterir. Bu salgın ile şirketin tüm karanlık sırları ortaya dökülür. 

Archive 81

2022 Netflix Dizileri
2022 Netflix dizileri: Archive 81

Doğaüstü gizem seviyorsanız Archive 81 tam size göre. 2022 Netflix dizileri içerisinde en ilgi çekicilerden biri olan Archive 81’in hikayesi, bir kitap ya da oyundan gelmiyor. Alışılmadık bir şekilde aynı isimli podcast serisinden ilham alınarak oluşturulan dizinin konusu bir hayli ilginç. Dizi 14 Ocak’ta yayında! 

Konusu: Dan Turner adlı bir arşivci, eski video kasetleri onarıp koleksiyon yapmaktadır. Bir gün eline geçen 1994’ten kalma karanlık bir tarikatın kayıtları onu dehşete düşürür. Gitgide bu karanlık tarikata ve gizemlerin ortasına çekilen Dan Turner, 25 yıl gelecekten gelse de filmlerin yönetmeni Melody’yi kurtarabileceğine ikna olur. 

The House

Stop Motion tekniği ile yapılmış animasyon dizi The House, 14 Ocak’ta yayınlanacak. Dizi, BAFTA’da ödül kazanmış Nexus Studios tarafından yapılıyor. 

Konusu: Dizinin türü yapımcılar tarafından karanlık komedi olarak belirlenmiş. Hikayesi üç ana başlık ile anlatılıyor. Üç farklı dönemden yaşamlar, gizemli bir evde kesişiyor. Önce yoksul bir ailenin yaşam mücadelesine, saygın bir müteahhitin evi satma çabasına ve yılların geçmesiyle birlikte eski şanını yitiren evi tekrar onararak orada yaşamayı planlayan ev sahiplerinin hikayesine tanık oluyoruz. 

The Witcher: Blood Origin

2022 Netflix Dizileri
2022 Netflix dizileri: The Witcher Blood Origin

Oyun dünyasında büyük sükse yakaladıktan sonra başarılı bir şekilde Netflix tarafından beyaz perdeye de aktarılan The Witcher serisinin evreni genişletiliyor. 2022’nin yaz aylarında seyirciyle buluşması beklenen yapım, altı bölümlük bir mini dizi olacak. 

Konusu: The Witcher serisinin baş karakteri Geralt’ın doğumdan 1200 yıl önce geçen yapım, Witcher’ların ortaya çıkışını ve ilk Witcher’ı anlatacak. 

The Fall of the House of Usher

2022 Netflix Dizileri
2022 Netflix dizileri: The Fall of the House of Usher

Netflix’in önde gelen korku gerilim film ve dizilerini yönetmiş olan Mike Flanagan, yeni bir mini dizi için kollarını sıvadı. Karanlıkların prensi olarak tanımlanabilecek usta yazar Edgar Allan Poe’nun aynı isimli hikayesinin ve daha fazlasının konu edileceği yapımın 2022 yılında çıkması bekleniyor. 

(BONUS)Game of Thrones: House of the Dragon

Netflix’te yayınlanmasa da kesinlikle izlemeniz gereken bir yapım yolda. Sekiz sezonluk eşsiz bir deneyim ile dizi dünyasını baştan sona değiştirmeyi başaran Game of Thrones’un yeni spin off dizisi geliyor! Yeni dizi HBO Max’ta yayınlanacak. 

Konusu: Bildiğimiz Game of Thrones evreninden 300 yıl önce geçecek olan yapım, Targaryen hanedanının yükselişini ve çöküşünü anlatacak. Targaryenler denince aklınıza ejderha geldiğini biliyoruz. Hazır olun çünkü kitap serisinin ve fantastik evrenin yaratıcısı George R.R. Martin, yeni dizide 17 ejderha olacağını açıkladı.

Kapak Fotoğrafı: Alan Levine