2021 Plaj Makyajı Modası İçin "Cruelty-free" Etiketli Ürünler

2021 Plaj Makyajı Modası İçin “Cruelty-free” Etiketli Ürünler

Yaz geldi! Tatil mekanları ve plajlar dolmaya başladı. Eğer plajlarda bakımlı ve güzel görünmek kadar ekosisteme de zarar vermemek sizin için önemliyse bu yazı tam size göre. Güzellik meselesi değişen trendlere göre farklılaşabilir ancak sürdürülebilirlik asla moda bir kavram değildir. Biz, tatil ya da gündelik hayatımızda nerede olursak olalım hayvanlar üzerinde deney yapmayan, çevreci ve ekosisteme saygılı makyaj ürünlerini seçmemiz gerektiğine inanıyoruz. Dolayısıyla bu yazıya plajda güzel görünme kaygısı yaşarken, bir o kadar da dünyaya ve hayvan yaşamına karşı kendini sorumlu hisseden kadınları davet ediyoruz.

Bu bakış doğrultusunda 2021’in plaj makyaj modasında öne çıkan tarzları ve plaj makyajı için doğa dostu makyaj ürünü önerilerimizi şimdi sizlerle paylaşalım. Ve belirttiğimiz hiçbir ürünün hayvanlar üzerinde test edilmediğini tekrar hatırlatalım.

2021 Plaj Makyajı Trendleri

plaj makyajı ürünleri

Fotoğraf: Alexander Stemplewski

Son yılların makyaj trendleri, maske kullanımının hayatımıza girmesi ile maskeye bulaşmayan daha kalıcı dudak ve cilt makyaj ürünlerine doğru yöneldi. Plaj ortamı açık havada olmak bakımından mesafenin rahat yönetilebilmesi ve maske kullanımının sınırlanmasıyla da bize daha özgür bir alan sunuyor. Ayrıca bu yıl üzerine çok konuştuğumuz hayvanlar üzerinde test edilmeyen makyaj ve kozmetik ürünlerinin öne çıkması farkındalık oluşturmaya devam ediyor. Bu durum 2021’in plaj makyaj modasını da etkiliyor kuşkusuz. Dolayısıyla plaj ya da beach club’larda Cruelty-free etiketli ürünlerle yaptığınız makyajınız ile hem güzel hem de duyarlı kalabilmeniz mümkün.

2021 plaj makyajı modası ile ilgili detaylara geçtiğimizde doğallığınızı yansıtacak ışıltılı ve pürüzsüz bir ten görünümü, vurgulanmış yüz hatları, belirgin kirpikler, nemli duran ve sıcak tonlarla renklendirilmiş dudaklar, keskin bakışlar ve fresh gözler ile plajlarda oldukça bakımlı ve hoş görünebilirsiniz. Bunun yanında yukarı doğru taranarak sabitlenmiş “fluffy” kaşlar ve yüzünüze canlılık katacak allıklar ile ışıltı sevenler için highlighter ürünlerinin trendler arasında olduğunu görüyoruz. 

Morale ve yenilenmeye ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde bizlere enerji verecek daha canlı tonlara yönelme eğilimi gösterdiğimiz aşikar. Makyaj ürünleri ile ilgili renk seçimleriniz  güneşin cildinizdeki bronzlaştırıcı etkisiyle uyumlu olmalı. Doğal, pastel ve toprak tonları yanında canlı ve enerjik renkler de bu yıl plaj ortamı için revaçta. Örneğin şeftali, pembe ya da gül kurusu tonlarındaki allıklar ile doğal ve sağlıklı bir görünüm yakalayabilirsiniz. Kahverengi ve dore tonlarındaki göz kalemleri ile bakışlarınıza sıcak bir hava katabilirsiniz. Kaşlarınızı kaş maskarası ile yukarıya doğru tarayıp sabitleyerek sanki hiç alınmamış gibi natural bir tarz yaratabilirsiniz. Dudaklarınız içinse renkli nemlendiricilerden yardım alabilirsiniz. Ayrıca deniz keyfiniz sonrası göz kalemi, kirpik maskarası ya da rimelinizin suya dayanaklı akmayacak “waterproof” nitelikte olmasına özen gösterebilirsiniz. 

Cruelty-free Etiketli Plaj Makyajı Ürün Önerileri

İlk Adım: Güneş Koruyucular

Ecowell güneş koruyucusu plaj makyajı

Güneş koruyucusu ürün önerisine geçmeden küçük bir tüyo ile başlayalım. Sağlıklı bir cilt görünümü için ilk etapta cildinizi ölü hücrelerden arındıracak bir peeling yapmanızı ya da gözeneklerdeki kirleri uzaklaştıracak bir cilt temizleme ürünü ile yüzünüzü yıkamanızı öneririz. Sonrası cilt tipinize uygun bir krem ile yüzünüzü nemlendirin. Tüm bu hazırlıklardan sonra sıra güneşten korunmada. Güneşe çıkmadan 20 dakika kadar önce tüm vücut ve yüzünüz için tavsiye edebileceğimiz Ecowell Organik Güneş Kremi Spf 50 ürününü sürebilirsiniz. Titanyum Dioksit, parafin, boya, SLS, SLES, silikon ve paraben maddelerini içermemesi ve hayvanlar üzerinde test edilmemesi ile de gönül rahatlığı ile kullanabilir, sağlıklı bronzluğun tadını çıkarabilirsiniz. Daha fazla güneş koruyucusu ürün önerilerimize de buradan ulaşabilirsiniz.

İkinci Adım: Pürüzsüz Bir Ten 

yves rocher kapatıcı krem

Adım adım ilerlediğimiz plaj makyajı hazırlığında sıra ideal bir ten görünümü yakalayacak ürünlere geldi. Artık piyasada UV korumalı, suya karşı dayanıklı ve ince yapılı birçok fondoten, bb ve cc krem ile renkli nemlendiriciler mevcut. Burada önemli olan seçtiğiniz ürünün cildinizle iyi bir uyum yakalaması ve oldukça doğal durması. Bizim sizlere önerimiz hayvanlar üzerinde test yapmayan, vegan bir marka olan Yves Rocher’in nemlendirme etkili ışıltı veren likit fondöteni Pure Light. Cildin uzun süre nemli kalmasına yarayacak bu ürün ince ve hafif dokusu ile gözeneklerinizi tıkamaz, cildin rahat nefes almasını sağlar. 

Üçüncü Adım: Gençlik Vurgusu Allık ve Highlighter

plaj makyajı allık

Doğru allık ve highlighter seçimi, doğru uygulama ile birleştiğinde kişiyi her zaman daha genç, daha canlı ve enerjik gösterir. Şeftali, gül kurusu, pembe ve bronz tonlardaki allık ürünleri ile çeşitli highlighterlar, plaj modası için de gayet uygun. Mineral içeriği ile cilt için oldukça sağlıklı bir formülü olan Bare Minerals, hayvan yaşamına saygılı tavrı ile de tercih edilebileceğiniz bir marka. Toz formda olan Bare Minerals’in allıkları cilt ısınız ile birleştiğinde kremsi bir yapıya dönüşüp ciltte doğal bir görünüm oluşturuyor.

Dördüncü Adım: Hacimli ve Akmayan Kirpikler

Note maskara

Bir makyajın olmazsa olmaz aşamalarından biri de kirpiklerinize uyguladığınız maskaranızın gücüdür. Doğal hacim etkisi veren gür kirpikler bakışlarınıza ve ifadenize çok şey katar. Dolayısıyla da hiçbir makyaj uygulaması yapmasanız dahi iyi hacimlendirilmiş kirpikler size yeterli gelebilir. Maskara önerimiz hayvanlar üzerinde deney yapmayan marka Note Cosmetics’ten geliyor. Note’un yeni ürünü olan Volume One Touch, suya dayanıklı “waterproof” özelliği ile denizden çıktıktan sonra da bakımlı halinizi sürdürmenize yardımcı olacak.

Beşinci Adım:  Buğulu ve Cool Gözler

Flormar eyeliner plaj makyajı

Elbette makyajın önemli tamamlayıcılarından diğer bir aşama da göz kalemleri ve eyeliner’lardır. Bakış ve ifadelerinizi keskinleştirmek, kendinizi daha iyi ifade edebilmek için plaj ortamında tercih edebileceğiniz göz makyajı ürünleri arasında renk olarak siyah yerine kahverengi, füme ve dore gibi daha yumuşak tonlar seçmeniz ideal olacaktır. Ürün önerimize gelince, hayvan testi yapmayan Flormar markasının Smoky Eyes Waterproof Eyeliner serisi ile buğulu ve cool bakışlara sahip olabilirsiniz. Farklı renk seçeneği sunması, suya dayanıklı olması ve sünger aplikatörü ile de son derece konforlu.

Altıncı Adım: Nemli ve Işıltılı Dudaklar

doğa dostu lip balm

Plajda dudaklarınızı hem güneşten korumak hem de nemli bırakmak için uygun yapıdaki dudak nemlendiricilerini ya da lip balmları tercih edebilirsiniz. The Body Shop’un Born Lippy serisi ahududu, çilek, mandalina ve karpuz aromalı seçenekleri ile tam plaj ortamına göre. Capcanlı ve enerjik renkleri ile bu lip balmlar yaza çok yakışıyor. The Body Shop, tabii ki ürünleri için hayvan testi yapmıyor. 

Yedinci Adım: Fluffy Kaşlar 

Pastel kaş maskarası plaj makyajı ürünü

Şeffaf ya da renkli kaş maskaraları ile kaşlarınızı yukarıya doğru tarayarak sabitlerseniz bu yılın trend kaş tarzını yakalayabilirsiniz. Bu kaş haline de “fluffy” kaş deniyor. Kaş maskarası almayı düşünüyorsanız Pastel Eyebrow Mascara ürününü deneyebilirsiniz. Ayrıca Pastel’in bir de kaş sabitleyici transparan/şeffaf kaş maskarası mevcut. 

Son Adım: Simli ve Bakımlı Tırnaklar

Golden Rose oje

Plaj makyajınızın son adımı için sıra tırnaklarınızda. Golden Rose markasının simli ve canlı renklerden oluşmuş oje seçenekleri ile kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Ürün önerimiz ise Diomand Breeze serisi. 

Herkese keyifli tatiller…

Kapak Fotoğrafı: Haritanita