Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2022
Spor hayatımızın olmazsa olmazı mıdır gerçekten? Kimimiz keyif alarak, kimimiz zorunlu kimimiz de hayatımızın olmazsa olmazı olarak görüyoruz sporu… Tüm bunlarla birlikte değişmeyen bir gerçek varsa o da fiziksel ve ruhsal olarak sağlıklı olmanın yolu spor yapmaktan geçiyor. Tabii bunu profesyonel olarak yapmaktan bahsetmiyoruz. Profesyonel sporcularımıza hayranlık duyuyor, başarılarının devamını diliyoruz ve fakat bizim gibi normal insanların da spor ile az da olsa bir ilişkisi var ve motive olmak da en büyük isteğimiz…
Kimimiz spor salonunda, kimimiz açık havada, bazen evde bazen de zihinsel olarak rahatlamanın yollarını arıyoruz. Tabii bunun için de bahanelerimiz olabiliyor. Örneğin; “Spor salonlarında alet sırası beklemek istemiyorum.”, “Benim programım çok yoğun yetişemiyorum.”, “Trafik çok fazla!”, “İşten çıkamadım.”, “Birine bağlı olmak istemiyorum.” gibi… Tüm bahaneleri bir kenara bırakıp gerçekten odaklanmak, rahatlamak ve spor yapmak istiyorsanız size güzel birkaç önerimiz var…
Biliyorsunuz asıl konumuz teknoloji; bununla birlikte biz nereye, hareket de oraya diyenler için en çok kullanılan mobil spor uygulamaları araştırdık. Bu uygulamalar sayesinde bir antrenöre ihtiyaç duymadan nerede isterseniz orada günlük sporunuzu yapabilirsiniz!
Üstelik bu uygulamalar artık eskisinden çok daha akıllı. Bazı spor uygulamaları yalnızca hareket önerileri vermekle kalmıyor, sizi sizden iyi tanıyarak yalnızca size özel olarak tasarlanmış beslenme-egzersiz önerilerinde bile bulunuyor. Tüm bu anlattıklarımızdan sonra siz de evde spor yapmaya ve spor uygulamalarını kullanmaya bir şans verdiyseniz, hadi onları incelemeye başlayalım!
1) Nike Training Club
Evde spor uygulamaları arayanların ilk tercihi olan Nike Training Club, uzun zamandır spor tutkunlarının da favori uygulaması. Bu spor uygulamasının diğerlerinden en büyük farkı, kişiselleştirilmiş rehberlik hizmeti de sunması.
Nike Training’i keşfetmeye çalışırken aslında kendi dayanıklılığınızı ve sınırlarınızı keşfedeceksiniz. Ne için spor yapmak istediğinize karar verdiğinizde doğrudan buna yönelik bir spor programı oluşturabilirsiniz. Ayrıca eğer evde spor ekipmanına sahip değilseniz, Nike Training’de bunun için de öneri mevcut: Aletsiz antrenmanlar! İçinde her seviyeye (hafif-orta-yoğun) göre yüzlerce antrenman bulunduran uygulama, tüm spor türlerini bir araya topluyor ve böylece her biri için ayrı uygulamalar kullanmak zorunda kalmıyorsunuz. Nike Training ile istediğinizde pilates, istediğinizde yoga yapabilir, her birinin kaydını ayrıca tutabilir ya da yalnızca bölgesel çalışmayı tercih edebilirsiniz.
2) Fit365
Sadece spor önerileri istemiyorum, kilo kontrolü de yapmak istiyorum diyenler buraya! Fit365 uygulamasını telefonunuza indirip giriş yaptığınızda karşınıza üç seçenek çıkıyor: Kilo ver, kilo al ve formda kal. Bu seçeneklerden hangisine ihtiyacımız varsa onu seçip gerekli bilgileri girince hedef kilonuza ulaşmanıza yardımcı olacak bilgiler bizi bekliyor. Bu bilgiler; hedef kilonuza ne kadar sürede ulaşabileceğiniz, günde kaç kalori almanın sizin için sağlıklı olabileceği, günlük tüketmeniz gereken su miktarı ve son olarak attığınız adım sayısı.
Aynı zamanda uygulama içine yediğiniz besinleri miktarlarıyla birlikte girdiğinizde gün içinde toplam kaç kalori aldığınızı da öğrenebiliyorsunuz. Dilerseniz uygulama verilerinizle sağlık verilerinizi birbirine bağlayarak günlük egzersiziniz sayesinde kaç kalori yaktığınızı da görebilirsiniz. Bu uygulama ile kaçamaklara son!
3) Meditopia
- App Store linki
- Google Play linki
Evde spor uygulamaları dendiğinde akla yalnızca kilo vermenize ya da form korumanıza yardımcı olacak uygulamalar mı gelmelidir? Elbette hayır! Bedeninizi korumak kadar zihnimizi korumak da önemlidir. Bunun için de bir önerimiz var; karşınızda Meditopia! Bu huzur veren uygulama gün içinde ya da yorucu bir günün ardından stresinizi atmanıza yardımcı olacak meditasyon programları öneriyor. Meditasyon kütüphanesinden ihtiyacınız olan meditasyon türünü seçebilir ve rahatlama hissinin verdiği farkındalıkla huzurlu bir nefes alabilir, nefes egzersizi yapabilirsiniz.
Meditopia ile meditasyon yaparken aynı zamanda kendinize küçük notlar alabilir, ilham verici sözler keşfedebilir ve rahat bir uyku için “uyku hikayeleri” dinleyebilirsiniz. Çok rahatlatıcı değil mi?
4) Yoga for Beginners
Yoga, özel felsefeleri barındıran oldukça farklı bir o kadar da faydalı bir aktivite. Hem başlangıç seviyesinde ekipmana ihtiyaç duyulmaması hem de ağır bir antrenman gerektirmemesi onu tercih edilir hale getirir. Siz de vücudunuzun dayanıklılık ve esnekliğini artırmak istiyorsanız hem de zihnen bir rahatlama istiyorsanız yoga iyi bir seçim olabilir.
Nereden başlayacağını bilmeyenlerinse endişelenmesine hiç gerek yok. Yoga for Beginners sayesinde, günün farklı zamanları için tasarlanmış ve süresi tercihe göre değişebilen programları kişisel rehberiniz olarak kullanabilirsiniz. Bunun yanında, bazen bir görselden gördüğümüz hareketleri anlamanın zor olabileceğini hepimiz biliriz. Yoga for Beginners, bu durumun önüne geçebilmek için antrenman boyunca videolu anlatımla da destek oluyor. Şimdi sıra başlat tuşunda!
5) Adidas Training
Sırada evde spor uygulamaları önerilerinden alışık olduğunuz bir yüz var: Adidas Training. Özellikle vücut ağırlığı antrenmanları yapmak isteyenlerin, bahsettiğimiz profesyonel sporcularımızın tercih edebileceği de bu uygulamada herkese göre yüzlerce program var. “Sporu uzun tutmayı sevmem, şöyle bir ısınsak yeter!” diyenler için de yalnızca yedi dakikalık kısa programlar mevcutken, sporu hayat tarzı haline getirmiş kişiler için de saatlerce sürebilecek egzersiz programları uygulama içinde bulunuyor. Siz de ihtiyaçlarınıza yönelik düzenlenen programlar sayesinde forma girebilir, istediğiniz vücuda kavuşabilir ya da daha dayanıklı bir vücut elde edebilirsiniz.
6) Seven Minute Workout
Sporda 7 dakika gördüğüm kadarıyla önemli! Ancak “7 dakikada kaliteli egzersiz mi olurmuş?” diyenlerin fikirlerini kökten değiştirebilecek bir uygulama olan Seven Minute Workout, kısa sürede çok iş yapabilmenize imkan tanıyor. Alet gerektirmeyen antrenmanlar içeren bu uygulama, yedi dakika içinde 12 temel egzersizi yapmanızı sağlıyor ve egzersizler arasına onar saniyelik nefeslenme süreleri ekliyor. Böylece spor yapmaya başladığınız ilk gün dahi kötü bir yorgunluk hissetmiyorsunuz. Uygulamanın en iyi yanıysa her bir hareketin video desteği olması. Video desteği ve hareketi atlama esnekliği sayesinde anlamadığınız ya da yapmakta zorlandığınız hareketleri tekrar tekrar inceleyebilirsiniz. Böylelikle zamanım yok diyenler için de hayli pratik bir o kadar profesyonel bir uygulama öneriyoruz!
7) 30 Day Challenge
Challenge’ı bir hayat tarzı olarak görenlerden misiniz? Bu tarz çalışmalar insana enerjik bir o kadar da heyecanlı günler yaşatabiliyor. Eğer rekabet ve dayanıklılık bana göre diyorsanız size güzel bir haberimiz var: 30 Day Challenge tam size göre! Güçlü bir bağışıklığın sırrının daima aktif olmaktan geçtiğine inananların beklentisini karşılayabilecek bu uygulamada, antrenmanlar zorluk seviyesine göre ayarlanır ve gün geçtikçe daha zorlu hale gelir. Egzersizlerin zorluk seviyesinin gittikçe artması ve buna ayak uydurabilmeniz gittikçe geliştiğinizi gösterir. Aynı zamanda düzenli olarak 30 gün boyunca antrenmanlara devam ettiğinizde “günlük spor yapma” alışkanlığını da edinmiş olursunuz. Üstelik günlük spor yapma alışkanlığını kazanmak ve 30 günde forma girmek için günde ayırmanız gereken süre yalnızca yedi dakika!
Evet, tüm bu bilgiler sonrasında geriye güzel bir spor planı yapmak kaldı!
Kapak Fotoğrafı: Dmitriy Frantsev