Hangi Dijital Platform Daha İyi? | 2023 Fiyatları ve Bilgileri

Hangi Dijital Platform Daha İyi? | 2024 Fiyatları ve Bilgileri

Güncelleme Tarihi: 7 Şubat 2024

Çok değil, yaklaşık bir 10 yıl öncesine kadar gazetelerin “TV’de bugün ne var?” bölümleri büyük ilgi görürdü. Özel kanalların 90’ların başında hayatımıza girmesiyle birlikte televizyonda “izlenecek şeyi seçebilme” özgürlüğünün tadına vardık. Fakat üzerinden birazcık zaman geçti ve artık televizyonlar önemini yitirdi. Bugünün dünyasında seçim yapmak için düşünmek zorunda kaldığımız şeyler ise dijital platformlar. Netflix, Amazon Prime, TOD TV, Blu TV Exxen, DisneyPlus, Gain TV gibi platformlarının artılarını eksilerini, fiyatlarını ve sahip oldukları içerikleri sizin için inceledik. “Hangi dijital platform daha iyi?” sorusunun yanıtını merak ediyorsanız sizi incelememizle baş başa bırakıyoruz.

Netflix

Netflix 2022 Ücretleri

Aylık Ücret119,99 TL – 229,99 TL (2024)
Deneme SüresiYok
Öne Çıkan İçeriklerKübra, Griselda, Young Sheldon, Wednesday, Dark, La Casa de Papel Berlin, Black Mirror, Stranger Things, Alice in Borderland, Breaking Bad, Better Call Saul, Seinfeld, Suits, Peaky Blinders, Erşan Kuneri, İnsanlar İkiye Ayrılır, Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok, Kar Kardeşliği

Bundan yaklaşık sekiz yıl önce Türkiye’de yayın hayatına başlayan ve neredeyse yayınladığı her yapımla gündem olmayı başaran Netflix, 2024 yılı itibarıyla 119,99 TL’den 229,99 TL’ye kadar farklı abonelik seçenekleri sunuyor. En düşük ücretle üye olunduğunda platform yalnızca tek cihazdan izlenebilirken daha yüksek paketlerde 4 kullanıcıya kadar oturum paylaşma avantajı bulunuyor. Bundan bir süre öncesine kadar 1 aylık deneme süreci hizmeti de sunan Netflix, bu uygulamasından vazgeçti. Artık Netflix üyesi olmak için ilk aydan itibaren ücret ödemek gerekiyor. Platformda Netflix Original dizilerinin yanı sıra çok sayıda mini dizi, film, belgesel, yarışma ve reality show da yer alıyor.

Aynı zamanda son yıllarda Netflix’teki yerli yapımların sayısı da bir hayli arttı. Cem Yılmaz’ın hazırladığı Erşan Kuneri dizisi, Berkun Oya’nın yönetmenliğindeki Bir Başkadır, ilginç bilim kurgu evreniyle bizleri post-apokaliptik bir İstanbul’a davet eden Sıcak Kafa, Kıvanç Tatlıtuğ’un başrolde olduğu Yakamoz S-245, Şampiyonlar Ligi gibi kadrosuyla dikkat çeken Kulüp ve benzeri pek çok Türk yapımı da Netflix abonelerini bekliyor.

2024 Netflix fiyat tarifesi, geçtiğimiz aylarda yapılan zamlarla birlikte aylık olarak 119,99 TL’ye kadar çıkmış durumda. Ancak merak etmeyin! Platform, yakın zamanda Exxen’e benzer bir şekilde daha uygun fiyatlı ve reklamlı abonelik hizmetini de hayata geçirecek. Reklamlı aboneliğin Türkiye fiyatı ise henüz belli değil.

Amazon Prime – PrimeVideo

Hangi Dijital Platform Daha İyi

Aylık Ücret39 TL (2024)
Deneme Süresi30 Gün Ücretsiz
Öne Çıkan İçeriklerThe Lord of The Rings The Rings of Power, The Boys, The Peripheral, Reacher, Fleabag, Tom Clancy’s Jack Ryan, Bergen, Sıfır Bir, House, Euphoria, The Office, The Purge, Dayı: Bir Adamın Hikayesi, Sound of Metal, This Is Us, Dr. House, Mad Men, Mr. Robot

Amazon Prime, özellikle ABD’de oldukça popüler bir dijital yayın platformu. Ülkemizdeki yayın hayatına 2020 yılında başlayan Prime, uygun fiyatı ve Amazon Original kategorisindeki kendine özgü yapımlarıyla öne çıkıyor. Halihazırdaki en pahalı dizi olarak görülen The Lord of the Rings: The Rings of Power’ın her bölümü, milyonlarca dolar harcanmış bir film kadar kaliteli.

Ayrıca platform, yıllar önce yayınlanan ve efsane diziler olarak değerlendirilen birçok başarılı yapıma ve unutulmaz filmlere de ev sahipliği yapıyor. Yerli yapımlar arasında çokça ses getiren Sıfır Bir dizisini de geçtiğimiz dönemlerde bünyesine katan platform, aynı zamanda üyelerine Amazon.com.tr üzerinden yapılan alışverişlerde ücretsiz kargo ayrıcalığı da sunuyor. Prime Video aboneleri, ücretsiz kargo hizmetinin dışında Prime Gaming ile sevdiği oyunlarda ücretsiz içeriklere ve bedava oyunlara kavuşabiliyor.

Prime Video, ödüllü filmlere de ev sahipliği yapıyor. Çıktığı dönemde büyük ses getiren Sound of Metal, David Lynch’in ikonik filmi Mulholland Drive, American Psycho ve kült film Reservoir Dogs bunlardan sadece birkaçı!

Dijital platform fiyatları içerisinde en uygun fiyatlı seçenek olarak karşımıza çıkan Prime Video, sağladığı büyük avantajlar ve kaliteli içerikleriyle dünya çapında milyonlarca kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Büyük bir çıkış yakalayan platform, pek çok ülkede sektörün devi konumundaki Netflix’i abone sayısı konusunda geçmiş durumda…

BluTV

Hangi Dijital Platform Daha İyi? | 2023 Fiyatları ve Bilgileri

Aylık Ücret99,90 TL (Aylık) 69.90 TL (Yıllık Üyeliklerde) (2024)
Deneme Süresi7 Gün Ücretsiz
Öne Çıkan İçeriklerMagarsus, Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi, Masum, Saygı, Alef: Mâl-i Hülya, Yarım Kalan Aşklar, Börü, True Detective, The Handmaid’s Tale, Yeşilçam, Game Of Thrones, Doğu, Killing Eve, SÇS6, Doğu II, Saygı 2, İnfiniti, Naked and Afraid

Türkiye’nin ilk yerli dijital yayın platformlarından biri olan Blu TV, bu alanda oldukça iddialı. Başarılı yerli dizilerin yanı sıra yurt dışında yayınlanan birçok başarılı yapımı da bünyesinde barındıran platform, çok sayıda belgesel ve festival filmine de yer veriyor. 

Dijital platformlar arasında yerli yapımlar bakımından en zengin içeriği sunan Blu TV, çok sayıda Türk filmi ve dizisini de abonelerine sunuyor. Türkiye televizyonlarındaki efsanevi dizilerden Behzat Ç. devamı olarak çekilen Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi, BluTV özel yapımları içerisinde aldığı olumlu geri dönüşlerle dikkat çekiyor.

Film ve dizilerin dışında çeşitli konularda reality show tadında programlara da ev sahipliği yapan Blu TV’de Naked and Afraid, Delicious Destinations ve ünlü Wheeler Dealers gibi programları da izleyebilirsiniz.

Ayrıca platforma yakın zamanda oyun dünyasını kasıp kavuran, vurucu hikayesiyle dikkat çeken The Last of Us’ın dizi uyarlaması da yer alıyor.

TOD TV

tod tv

Aylık Ücret79 TL (Aylık), 59 TL (Eğlence Paketi – Yıllık Üyeliklerde – 2024)
Deneme SüresiYok
Öne Çıkan İçeriklerThe White Lotus, House of the Dragon, Succession, Sarmaşık Zamanı, Grey’s Anatomy, New Amsterdam, Dexter: New Blood, Chernobyl, Curb Your Enthusiasm, Parks and Recreation, The Great, Ayın Şefi, Barry, Yellowjackets, Baba, Tranfusion, Her Şey Yolunda, Erkek Severse, Var Bunlar

Kısa bir süre öncesine kadar Bein Connect olarak hayatımızda olan dijital platform, artık TOD TV ismiyle yayın hayatına devam ediyor. Spor paketi dışında oldukça geniş bir eğlence paketine de sahip olan TOD TV, güncel ve popüler dizi ve filmlere bünyesinde yer veriyor.

Platformun son dönemlerde en öne çıkan içeriği ise Succession oldu. Dünyayı kasıp kavuran komedi-dram dizisi, ABD’li bir medya şirketinin sahibi olan aile arasındaki çekişmeyi ve ABD gündemini konu ediniyor. Ödülleri silip süpüren dizi, 4. sezonuyla birlikte final yaptı ve sadece TOD üzerinden izlenebiliyor. Öte yandan daha şimdiden ikonik bir dizi halini alan Chernobyl ise dünyanın en büyük nükleer felaketinin iç yüzünü ele alıyor.

TOD TV’nin Eğlence, Süper Lig ve Spor Extra+ olmak üzere üç farklı paket seçeneği var. Türkiye Süper Ligi’nin yayıncısı da olan platformda futbol maçlarını da izlemek isteyen kullanıcıların aylık 99 TL ila 349 TL arasında değişen ücretleri de ödemesi gerekiyor.

Editör Notu: TOD TV platformunda yer alan The White Lotus dizisini mutlaka izlemenizi öneririz!

Exxen

Exxen Dijital Platformu

Aylık ÜcretAylık Üyeliklerde 99,90 TL – Yıllık Üyeliklerde 83 TL (2024)
Deneme Süresi7 Gün Ücretsiz – 1 TL
Öne Çıkan İçeriklerGibi, Leyla ile Mecnun, Şeref Bey, Konuşanlar, O Ses Türkiye Rap, Fight Club, Katarsis, Tolgshow, İlginç Bazı Olaylar, Esnaf, Şanslı mı Şanssız Mı?, Garaj, Hükümsüz, bir Yer Altı Sit-Com’u, Avatar, Air, Dune, İllegal Hayatlar, Hızlı ve Öfkeli 9, Galaksinin Koruyucuları 3, The Menu, Kurak Günler, Top Gun: Maverick

Acun Ilıcalı’nın dijital yayın platformu projesi olan Exxen, 2021 yılı itibarıyla yayın hayatına başladı. Diğer dijital platformların aksine reality show’lara ve yarışma programlarına çok daha fazla ağırlık veren Exxen’in en popüler içeriği ise Feyyaz Yiğit ve Aziz Kedi imzalı Gibi dizisi… Bunun dışında çeşitli yarışma programları, Survivor programının kamera arkası görüntüleri ve İbrahim Büyükak tarafından hazırlanan İlginç Bazı Olaylar dizisi de Exxen içerikleri arasında. Yakın zamanda Exxen ile birlikte yeniden ekranlara geri dönen Leyla ile Mecnun, platformun sevilen içeriklerinden biri olarak öne çıkıyor. Bunlar dışında Exxen üzerinde son yılların en iyi Türk filmlerinden biri olarak gösterilen Kurak Günler de izlenebiliyor.

Exxen, aynı zamanda 2021 yılından bu yana UEFA organizasyonlarının da Türkiye’deki resmi yayıncısı. Ancak Exxen üzerinden Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi maçlarını izlemek isteyenlerin standart paketten farklı olarak sunulan paketleri tercih etmeleri gerekiyor.

Disney Plus

Hangi Dijital Platform Daha İyi? | 2023 Fiyatları ve Bilgileri

Aylık ÜcretAylık 64.99 TL – Yıllık 649.90 TL (2024)
Deneme SüresiYok
Öne Çıkan İçeriklerEmpire of Light, Boston Strangler, The Walking Dead, Amsterdam, Alice Müzikali, The Simpsons, The Kardashians, Star Wars Andor, The Dropout, Kaçış, The Bear, Doctor Strange: Multiverse of Madness, Pinokyo, Free Guy, Modern Family, How I Met Your Father, Star Wars The Mandoliran

“Hangi dijital platform daha iyi?” sorusunun alternatif yanıtları arasına son eklenen ise Disney Plus oldu. 2022 yılında Türkiye’de yayın hayatına başlayan platform, özellikle efsane komedi dizileri, animasyonlar ve reality show seçenekleriyle öne çıkıyor. Özellikle Pixar ve Disney yapımları ile ailelerin çok sevdiği yapımları evlere taşıyan platform, Marvel tutkunlarını ve efsane yapımlarla 90’lar çocuklarını da mutlu etmeyi başarıyor.

GAİN TV

Hangi Dijital Platform Daha İyi? | 2023 Fiyatları ve Bilgileri

Aylık Ücret99 TL
Deneme SüresiYok (Ücretsiz abonelik hizmeti)
Öne Çıkan İçeriklerMahsun J, Şahsiyet, Dünya Bu, Ayak İşleri, Cezailer, Etkileyici, Aslında Özgürsün, Şokopop, K-Pop Türkiye, Hiç Bilmiyordum, Dayı Şov, TuzBiber, Mirgün Cabas ile Yeni Dünya, Hamlet, Orta Kafa Aşk, 10 Bin Adım, Metot

Sağladığı ücretsiz içeriklerle diğer platformlardan ayrılan GAİN, yerli dijital platformlar içerisinde özgün programlarıyla bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. GAİN’e üye olduğunuz takdirde platformun tüm orijinal içeriklerinin ilk bölümlerini, seçilmiş programları ve canlı yayınları yayın saatinde ücretsiz olarak izleyebiliyorsunuz. Eğer izlediğiniz programları severseniz kolaylıkla aboneliğinizi GAİN Premium’a yükseltebilir, kesintisiz GAİN keyfinin tadını çıkarabilirsiniz.

Caner Özyurtlu ve Volkan Öge tarafından senaryosu yazılan, Güven Murat Akpınar ve Çağlar Çorumlu’nun başrolünde yer aldığı Ayak İşleri, bir dönem psikoloji dünyasını alt üst eden Rosenhan deneyinin Türkiye’de tekrar edilmesini konu edinen Cezailer ve sevilen kukla gösterisi Dayı Şov, GAİN’de en çok seyredilen içerikler arasında yer alıyor. 

Gain TV’de yayınlanan son içeriklerden biri de Şahsiyet oldu. Onur Saylak ve Hakan Günday iş birliğiyle hazırlanan, başrolünde Haluk Bilginer’in yer aldığı dizi, daha önce başka bir platformda yer alıyordu. Ancak ikinci sezonun hazırlanması ise sevilen dizi, tüm bölümleriyle GAİN’deki içerikler arasında yerini aldı.  

Editör Notu: Mahsun Karaca’nın başrolünde yer aldığı ve Gibi dizisinin ilk sezonunun yönetmenliğini de üstlenen Ömer Sinir tarafından yönetilen Mahsun J, 2024 Gain içerikleri arasında favorimiz!