2024 dekorasyon trendleri

2024 Dekorasyon Trendleri: Bu Sene Ne Moda?

Yeni bir yıl yeni başlangıçlar, sıralanan hedefler, umutlar demektir. Hayatınızda yapmak istediğiniz değişiklikleri kucaklayacak 2024 yılı, güzel bir fırsat olarak sizi bekliyorken evinizde yapacağınız ufak değişiklikler yapmaya ne dersiniz? Sizin için 2024 dekorasyon trendleri listesi hazırladık. Biz bu anlaşma için ilk adımı attık, gerisi sizde. Buyursunlar! 

2024 Yılında Ev Dekorasyon Trendleri Nasıl Olacak?

2024 ev dekorasyonu
Fotoğraf: Pexels | Pixabay

Sürdürülebilirlik yaklaşımı, son yıllarda hayatımızın her alanında farkındalık oluşturuyor. Dekorasyon da bu alanlardan biri. İnsanlar evlerinde bulunan eşyaların geri dönüştürülmüş malzemelerle yapıldığını duymaktan hoşlanıyor ve satın almayı en aza indirerek eski eşyalarını ileri dönüştürmeyi tercih ediyor. 2024 ev dekorasyon trendleri seçeneklerinden biri de sürdürülebilirlik. 

Estetik ve konforun bir araya gelerek iç mekanda yaşanabilir kılmasını sağlayan diğer trend dekorasyonları ise canlı renkler ve desenler, doğal ışığın hakimiyeti, akıllı ev teknolojisi ile uyumlu rahat mobilyalar, vintage ve modern estetiğin kombinasyonu yakalıyor. 

Sürdürülebilir Malzemeler

sürdürülebilir dekorasyon
Fotoğraf: Unsplash | EFFYDESK

Çevre dostu mobilyalar ve tasarımlar, 2024 dekorasyon fikirleri arasında büyük bir öneme sahip. Ekolojik dünyaya sunduğu katkı geri dönüştürülmüş malzemeleri kullanılması ile olurken bizlere evlerimizi dönüştürme potansiyelini de sunuyor. Aynı zamanda bu malzemeler estetik görüntüleri ile de ön planda. Evlerinizde sürdürülebilirliği ve konforu bir arada yaşatmak için bu trende bir bakın deriz. 

Canlı ve Enerjik Renkler

dekorasyon renkleri
Fotoğraf: Emile Guillemot

Yeni yılda evinizi yepyeni bir renkle tanıştırmaya ne dersiniz? 2024 yılı için eviniz bizce hazır. 2024 dekorasyon trendleri arasında enerjik renkler, geometrik desenler de var. Şimdiye kadar gündemde olan meşhur toprak tonları artık koltuğunu canlı renklere hatta 70’lerin 90’ların enerjik modasına bırakıyor. İç mekanda bu canlılığın göz yormaması için nötr renklerle dengeleyebilirsiniz. Ayrıca iddialı desenler de ön planda. Dilerseniz yenilemek istediğiniz mekanın bir duvarını renklendirip farklı bir desenle şekillendirerek ortama yeni bir soluk getirebilirsiniz! 

Doğal Işığın Hakimiyeti

ev dekorasyonu
Fotoğraf: Unsplash | Toa Heftiba

2024 yılında ev dekorasyonlarında pencerelerin hakimiyetine sıkça rastlayacağız, bizden söylemesi. Işığı etkili bir şekilde ortamına dahil eden evin davetkar olması şüphe götürmez. 2024 trend dekorasyon fikirleri için odanın her noktasını aydınlatan büyük lambalar ve ışıklar tercih etmenize gerek yok. Sarı ışıklı lambaderler odanıza daha loş ve sıcak bir ortam yaratırken estetik bir görünüm de sağlayacak. 

Ayrıca, odanızın çeşitli alanlarına yerleştireceğiniz farklı boyutlardaki mumlar hem ışığın hakimiyetini sağlarken hem de vintage bir görünümü oluşturacak. 

Akıllı Ev Teknolojisi İle Uyumlu Rahat Mobilyalar

Akıllı mobilya
Fotoğraf: Sven Brandsma

Şehir hayatının yorucu temposuna kapılmış giderken evde geçirilen zamanı daha rahat değerlendirmek istemez misiniz? 2024 mobilya modelleri rahatlık ve konforu temel alarak hareket ediyor. Gelişen teknoloji ile mobilya tasarımları da akıllı evlere entegre ediliyor. 2024’te rahatlığın ön planda olduğu mobilyalar revaçtayken akıllı ev teknolojisi ile uyumlu masa lambaları, şarj üniteleri, akıllı aydınlatma sistemleri de aynı revaçlığı beraberinde getiriyor. 

2024 ev dekorasyon trendlerini salonunuzda yenilemek için yuvarlak bir puf kullanmak da  son derece estetik ve şık olacaktır! 

Vintage ve Modern Estetiğin Kombinasyonu 

Vintage mobilya
Fotoğraf: Ugur Akdemir

Modern estetiği geçmişin vintage esintisiyle evinizde karşılamaya ne dersiniz? Çünkü 2024 bu birleşime kucak açıyor. Çağdaş tasarımlarla vintage dokunuşların öğeleri 2024 mobilya modellerinde yer alıyor. 70’lerin, 90’ların renk paletleri ile tasarlanmış koltuklar, lambaderler bu trendin başında bulunuyor. 

Salonunuzda, oturma odanızda bir değişikliğe gitmek istiyorsanız bu trendi yakalamış halılar, koltuklar, abajurlar ile dilediğiniz ortamı yaratabilirsiniz. 2024 sizin yılınız olsun! 

Kapak Fotoğrafı: Pexels | Ksenia Chernaya