Muğla ve Fethiye’de Kamp Deneyimi

Güncelleme Tarihi: 3 Ekim 2022

En gözde tatil beldelerinden biri olan Fethiye, dağ etekleriyle denizin buluştuğu sahilleriyle akılda kalıyor. Aynı zamanda ekonomik bir tatil yapmak isteyenlerin tercih edebileceği yerler arasında. Şehre tamamen yabancı olsanız da bölge insanının sıcakkanlılığı ve yardımseverliği kendinizi oraya ait hissetmenizi sağlıyor, sokak başlarında bulunan şehir rehberleri gezilecek yerlere ulaşım konusunda size yardımcı oluyor. Fethiye’nin farklı bölgelerinde kamp alanları kolaylıkla bulunabiliyor, kalmak istediğiniz yere kendi çadırınızla ya da işletmenin çadırlarıyla gidip tatilinizi yapmanız mümkün. 

Fethiye’de Nerede Kalınır?

Fethiye’nin etrafında oldukça fazla kamp alanı bulabilirsiniz. Aynı zamanda pansiyon, otel, bungalov gibi çadır dışı konaklama seçenekleri de var. Kamp alanlarında her türlü hizmete erişebilirsiniz. Merkeze yakın olduğunuz için yeme, içme ve ulaşım açısından sorun yaşamazsınız. 

Merkeze yaklaşık 20 dakika uzaklıkta bulunan ve minibüsle ulaşabileceğiniz Hisarönü, turistlerin favori bölgelerinden biri. Ayrıca pansiyonların uygun fiyatlı olduğu bir lokasyon. Son yıllarda popülerleşen Kabak Koyu etrafında da sayısı az olsa da kamp alanları ve bungalov bulabilirsiniz.  

Fethiye'de Konaklama
Fotoğraf: Ömürden Cengiz

 

Kabak Koyu çevresinde konaklamayı düşünüyorsanız market alışverişinizi önceden yapmanız gerekiyor. Bölgede bulunan marketlerin fiyatları normale göre yüksek. Yeme, içme, tuvalet, duş gibi hizmetler bölgenin her tarafında var, her tercihe göre restoran bulmak mümkün. Kabak Koyu etrafındaki kamp tesisleri de Fethiye’nin diğer bölgelerine nazaran daha pahalı. Fethiye merkezinde veya Hisarönü gibi yerlerde kalmayı tercih ederseniz, oldukça merkezi oldukları için her şeyi kolaylıkla bulabilirsiniz.

Fethiye’de Neler Yapılabilir?

Fethiye’de Neler Yapılabilir
Fotoğraf: My Creative Ajans

 

Fethiye pandemiye rağmen oldukça kalabalık olmasıyla dikkatimizi çekti. Bölgede gezi olanakları sınırsız, hem tarihi alanları hem de sahilleriyle buraya ayırdığımız 3 gün dolu dolu geçti ancak aklımızda kalan birçok yer de oldu. Ölüdeniz, Fethiye içinde en çok bilinen yerlerden biri olması sebebiyle ilk duraklarımızdan biriydi. İlginç yapısı ve gökyüzünden çekilmiş fotoğrafları oldukça güzel olsa da Ölüdeniz, kalabalık yerleri sevmeyenlerin hoşlanmayacağı bir destinasyon. Ölüdeniz’in kısa sahil şeridi etrafında çok fazla şezlong bulunuyor ve ziyaretçi sayısı çok fazla. Bir başka ünlü yeri Kelebekler Vadisi’ne tekne aracılığıyla gidebilirsiniz. 

Kabak Koyu’na gitmek için Ölüdeniz ya da Fethiye’den yarım saatte bir kalkan minibüslere binmeniz ve uzun bir dağ yolunu aşmanız gerekiyor. Yol yaklaşık 1 saat sürüyor. Fethiye Antik Tiyatrosu, Kayaköy ve Amintas Kaya Mezarları tarihi yapıları ziyaret etmek isteyenler tercih edebileceği yerlerden. Hisarönü gece hayatıyla oldukça meşhur ancak pandemi dolayısıyla tüm işletmeler gece 01.00’de kapatılıyor. Bölgenin bir diğer popüler aktivitesi ise yamaç paraşütü.

Fethiye’ye Ulaşım

Fethiye’ye araba yolculuğu İstanbul’dan yaklaşık 9 saat sürüyor. Uçakla gelmek isteyenlerin en yakın havaalanı olan Dalaman’da inmesi gerekiyor. Dalaman’da indikten sonra otobüs ya da minibüsle Fethiye’ye ulaşabilirsiniz. Şehir içi ulaşım minibüslerle sağlanıyor. Nakit para kabul edilmediği için temassız kredi kartıyla ödeme yapılabiliyor ya da Muğla’nın yerel otobüs kartını çıkarmak gerekiyor.