pandora

Mücevherin Hikaye Anlatıcısı Pandora’dan Sürdürülebilirlik Sözü

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2023

Danimarka merkezli mücevher şirketi Pandora, 2025 yılına kadar karbon ayak izini sıfıra indireceğini açıkladı.

Bu doğrultuda bundan böyle koleksiyonlarının tamamını sadece geri dönüştürülmüş altın ve gümüş ile hazırlama kararı aldı.

Sürdürülebilirlik üzerine dikkat çeken marka, 2018 yılında üretim tesislerinde kullanılan altın ve gümüşün %88’ini geri dönüştürülmüş kaynaklardan elde ettiğini belirterek, 2025 yılına kadar bu oranı %100’e taşımaya karar verdiğini açıkladı. Marka bu karar doğrultusunda madencilik faaliyetlerine son veriyor.

Sadece Hikaye Anlatmak Yetmez!

pandora sustainable jewellery recycled gold and silver

Herkesin kendi hikayesini taktığı takıda taşıyabileceği charm bilekliklerle ünlü olan ve mücevher sektöründe çağdaş bir hikaye anlatıcı olarak, dev mücevher markalarıyla ilk 5’te yer alan Pandora, yakın geçmişte gümüş takı tasarımlarına altın ve pırlanta içerin tasarımlar da eklemişti.

Sadece hikaye anlatmanın yetmediğini gören marka müthiş bir vizyon ile mücevherde geri dönüşümü gündeme getirerek çok dünya açısından çok önemli bir sürdürülebilirlik aksiyonunun ilk adımını atmış oldu.

Sonsuza Kadar Dönüşüm

Alexander Lacik
Alexander Lacik

Müşterilerin ve tedarikçilerin aklına takılabilecek en önemli noktalardan biri de geri dönüştürülmüş değerli metallerin kalitesi. Pandora’nın CEO’su Alexander Lacik, bu düşünceyle ilgili olarak açıklamalarında geri dönüştürülmüş altın ve gümüş ile üretilen takıların kalitesinde azalma olmayacağına, gümüş ve altının kalitelerini kaybetmeden sonsuza kadar geri dönüştürülebileceğine yer verdi.

Sürdürülebilir Mücevher Üretimi Mümkün

Pandora Sürdürülebilirlik

Tamamen geri dönüştürülmüş değerli metaller ile üretim yapacağını açıklayan şirket bu yöntemle karbon yayılımını ciddi oranda azaltarak hava, toprak ve su kirliliğini de azaltmayı amaçladıklarını belirtti. Markanın bu atılımıyla yeraltı sularının kirlenmesi, tarım ve yaşam alanlarının dokularının bozulması gibi madencilik faaliyetlerinin doğaya verdiği zararlı etkilerin de bir nebze olsun önüne geçilmiş olacak. Alexander Lacik, bu büyük geri dönüşüm hamlesi hakkında ‘’ İklim ve çevre için daha iyi olacak ve takılarımızı daha sürdürülebilir hale getirecek.” şeklinde konuştu.