Güncelleme Tarihi: 2 Ekim 2021
Vodafone, dönüşümü doğru noktadan başlatabilmek ve bambaşka sektörlerdeki paydaşlardan gelen fikirleri değerlendirmek adına Vodafone Türkiye 2021 Paydaş Çalıştayı girişimini gerçekleştirdi. Alanında yetkili ve geleceğe dair sürdürülebilir fikirleri olan insanları bir araya getirdiği bu hamleyle değişimi başlatabilecek ilk adımı attı.
Gerçekleştirilen Vodafone 2021 Paydaş Diyaloğu Çalıştayı’na PlumeMag’i temsilen Genel Yayın Yönetmenimiz Bihter Ayyıldız da katıldı. “Sürdürülebilir bir gelecek” hedefiyle yola çıktığımız PlumeMag olarak geleceğin yeniden ve “iyi” olana doğru inşa edildiğini görüyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. İlgili çalıştayı düzenleyerek geleceğimiz için oldukça önemli olan bu adıma tanıklık etmemizi sağlayan Vodafone’a, sürdürülebilir bir gelecek yolunda üstlendiği görev için de ayrıca teşekkür ediyoruz…
Vodafone Türkiye 2021 Paydaş Çalıştayı’nın Düzenlenme Amacı Nedir?
Vodafone Türkiye 2021 Paydaş Çalıştayı, planlanmış ve hayata geçirilmiş projelerle birlikte sürdürülebilir iş hayatı hakkındaki görüşleri paydaşlarla paylaşmak adına düzenlendi. “Amaç odaklı Vodafone” anlayışını paydaşlara aktararak onlardan geri besleme almak da çalıştayın amaçlarından biriydi. Yeni dünya düzenine uygun olarak, pandemi tedbirleri kapsamında online olarak gerçekleşen Paydaş Çalıştayı’na farklı meslek gruplarından 36 paydaş katıldı. Fikir alışverişi esasına dayanan çalıştayda, şirketin gelecek için planladığı dijital toplum, kapsayıcılık ve çevre konularında geliştirilen projeler hakkında gerekli bilgilendirmeler de yapıldı.
“Amaç Odaklı Vodafone”u Net Çizgileriyle Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel Aktardı
Dünya genelinde Vodafone olarak iş amaçlarını yeniden tanımladıklarını belirten Süel, yeni hedefin “Amaç Odaklı Bir Vodafone” olduğunu aktarıyor. Günümüzde yapılan her işin bir amaca hizmet etmesi ve dokunması gerekliliğinden de söz edilirken bu hedef doğrultusunda bireylere kesintisiz iletişim hizmeti sağlandığını da belirtiyor. Bir diğer girişim olarak işletmeleri, “teknolojik geleceğe” hazır hâle getirmek için Vodafone tarafından projeler geliştirildiğini de Süel’den dinliyoruz.
Son olarak ekliyor: “Pandemi döneminde daha da önem kazanan dijital ürün ve hizmetlerimizle toplumun yaşam kalitesini artırmaya, hayatı kolaylaştırmaya ve dijital ekonomi çağına tam entegrasyona odaklandık. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da global bilgi birikimi ve deneyimimizi kullanarak, ‘amaç odaklı bir şirket olma’ hedefiyle faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.”
Vodafone’un Daha İyi Bir Gelecek İçin Gerçekleştirmeyi Hedeflediği Adımlar Neler?
Avrupa ve Afrika’nın lider telekomünikasyon şirketlerinden biri olarak faaliyet gösteren Vodafone, herkes için daha iyi bir gelecek motivasyonuyla yola çıkıyor. Bu motivasyonla herkes için sürdürülebilir bir dünya yaratmayı amaçlıyor. Yalnızca iletişim alanında değil, hayatın her noktasını etkileyen kritik rollerde de yer alan Vodafone, özellikle gezegenimizle yakından ilgileniyor.
Vodafone, sürdürülebilir bir hayatın “korumak ve dönüştürmekten” geçtiğine inandığı için 2025 yılına kadar dünya üzerindeki etkinliklerini “iyileştirmeyi” kendine hedef biliyor. Bu iyileştirmeleri, sera gazı kullanımlarının %50 azaltılması ve kullanılan elektriğin %100 sürdürülebilir kaynaklardan temin edilmesi gibi örneklerle aktarıyor. Yine, yedek olarak ayrılan ekipman, araç gibi şeylerin %100’ünü de aktif olarak kullanmayı, dönüştürmeyi veya dışarıdaki hayata katkı sağlaması için satmayı planlıyor.
Toplumsal dijitalleştirmeyi, geleceğimizi koruma misyonu ile birlikte kendine amaç edinen Vodafone, kimseyi geride bırakmadan çevresel sürdürülebilirliğe odaklanan çalışmalar yürüterek “kapsayıcı” bir politika izlemeyi amaçlıyor.