Bu Festival Bizim

Bu Festival Bizim, 1-8 Kasım’da!

Güncelleme Tarihi: 6 Ekim 2024

PlumeMag olarak medya partneri olduğumuz, Kreşendo’nun düzenlediği İstanbul’un müzik buluşması “Bu Festival Bizim” üçüncü yılında 1-8 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.

Bu yıl “Mutluluğun Ritmi” temasıyla ilerleyen festival, müzik festivallerine yeni bir soluk getiriyor ve müzisyen kadınları merkezine alarak çok sesli bir sahne yaratıyor. Bu Festival Bizim; ilham verici konuşmalar, atölyeler ve konserlerle dolu bir program sunuyor.

Festival Programı Açıklandı

Bu Festival Bizim
Fotoğraf: İnan Aytaç

25 Eylül akşamı Hope Alkazar’da gerçekleşen lansmanda festival direktörü Beril Sarıaltun bu senenin Bu Festival Bizim programını duyurdu. Bu Festival Bizim üçüncü edisyonunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İBB Kültür’ün nin katkılarıyla 1- 8 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek. Festivalin ana destekçileri arasında Levi’s, Mey Diageo, Beije, Red Bull, SuCo ve Zuhal Müzik, ağırlama destekçisi olarak ise Hilton Bomonti bulunuyor.

Bu Festival Bizim etkinliğinin medya destekçileri ise Aposto, Argonotlar, Artful Living, Calling, Dadanizm, Dergy, Kafa Dergi, Kız Başına, Medyascope, PlumeMag, T24, Lavarla, Back on Stage, Üretim Kaydı ve 20’lik… Uluslararası partnerler içerisinde ise UNESCO Uluslararası Çeşitlilik Fonu, Hollanda Konsolosluğu, Goethe-Institut İstanbul bulunuyor.

Programda yer alan atölye, konuşma ve konserlere dair bilgiye ve biletlere kresendobiz.com ve Kreşendo sosyal medya hesapları üzerinden ulaşabilirsiniz.

Marina Satti, Nova Norda, Kardelen ve Daha Fazlası…

Bu Festival Bizim Sanatçılar

Bu Festival Bizim, çok sesli müzik sahnesi için çıktığı yolun üçüncü yılında iddiasını sürdürüyor. 2024 yılında Eurovision şarkı yarışmasında Yunanistan’ı temsil eden başarılı sanatçı Marina Satti, ilk Türkiye konserini Kreşendo organizasyonuyla 1 Kasım’da Volkswagen Arena’da gerçekleştirecek. Selût’un yenilikçi ve deneysel performansıyla başlayacak olan konser, Nova Norda’nın enerjik performansının ardından Yunan, Arap ve Balkan müziğiyle pop müziğini kendine has bir tarzda birleştiren Marina Satti’yle devam edecek.

3 Kasım’da Salon İKSV’de alternatif müzik sahnesinin öne çıkan müzisyenlerinden Dilay Dal, Sera Savaş, Maya Perest, Melisa Karakurt ve Kardelen dinleyicileriyle buluşacak.

8 Kasım’da ise festivalin kapanışı, Postane’de Selin Baycan konseriyle gerçekleşecek.

Festival, alternatif sahnenin renkli isimlerini keşfetmek ve müziğin tadını doyasıya çıkarmak için harika bir fırsat sunuyor!

Festivale Geri Sayım

Bu Festival Bizim
Jilet Sebahat | Fotoğraf: İnan Aytaç

Bu Festival Bizim, 16 Ekim’de İBB Kültür desteğiyle Cemal Reşit Rey Salonu’nda gerçekleşecek konserin ardından seyircilerle Kasım ayının ilk haftası buluşacak. Yasemin Mori, Simge Pınar ve Şenceylik’in konuk olarak sahne alacağı “Şarkılar Bizim” konserinde hem 90’ların sevilen şarkıları hem de sanatçıların özgün parçaları seslendirilecek. “Şarkılar Bizim” konserinin açılışında ise Safiye Çakmak sahne alacak.

İlham Verici Konuşmalar ve Atölyeler

Bu Festival Bizim

Bu Festival Bizim, her sene olduğu gibi bu sene de konuşmalar ve atölyelerle katılımcılarına zengin bir içerik sunacak. Müzik, dans, hareket, yaratıcılık alanında gerçekleşecek etkinlikler arasında Şükrü Kibar ile Dans ve Hareket: Boybye Class, Simge Pınar ile Yaratma Cesareti & Şarkı Yazma Atölyesi, Çağıl Kaya ile Vokal Atölyesi: Temel Teknikler ve Leyan Senay ile Ritim Atölyesi yer alıyor.

Dansçıların sokak dansı türlerinde birbirlerine meydan okuduğu ve dans pistinin yıldızının kim olduğuna seyircilerin karar verdiği yarışma Red Bull Dance Your Style Türkiye şampiyonları Aydan Uysal ve Volkan Arıcı, Hip hop, popping ve house gibi dans türlerini kapsayacak ve her seviyeden uygun dansçıya uygun workshop’u ile 3 Kasım’da Salon İKSV’de olacak.

Festivalin teması “Mutluluğun Ritmi” çerçevesinde ilerleyecek ilham verici konuşmalar, katılımcıları birlikte düşünmenin, eğlenmenin gücünü keşfetmeye teşvik edecek. Müzik ve psikoloji arasındaki ilişkinin tartışılacağı “Müzisyenlerin (Akıl) Sağlığı: Müzik Sektöründe Mutluluğun Resmini Çizebilir Miyiz?” başlıklı oturum, Deniz Koloğlu’nun moderatörlüğünde İdil Meşe, Özge Ç. Denizci’nin katılımıyla gerçekleşecek.

Dayanışma ve birlikte hareket etmenin önemine vurgulayacak “Mutluluğu Paylaşmak: Birlikte İyi, Birlikte Güçlü” başlıklı panelde Bihter Ayyıldız’ın rehberliğinde Kaya Demiral, Yağmur Çoban ve Emre Güzel farklı disiplinlerden gelen deneyimleriyle ilham verici hikayeler sunacaklar.

“Karanlık Zamanlarda Umudu ve Mutluluğu Konuşmak” isimli oturumda ise Olcay Akyıldız, Zeynep Uysal ve Hande Ortaç  edebiyatın karanlık zamanları anlatma gücünü ve alternatif anlatılarla kurulan var olma mücadelesini tartışacaklar.

Asena Günal ve Asena Hayal rehberliğinde gerçekleşecek olan Kreşendo’yla Sokaklar Bizim: Beyoğlu, festivalin öne çıkan etkinlikleri arasında yer alıyor. Katılımcıları Beyoğlu’nda bir hafıza turuna çıkaracak olan program, Beyoğlu’nun geçmişinden günümüze ulaşan hikayeleri, değişen dokusu ve kültürel mirasını ele alıyor.

UNESCO Destekli Bir Buluşma: Müzikte Eşitlik Projesi

Kreşendo’nun UNESCO Uluslararası Kültürel Çeşitlilik Fonu (IFCD) ile desteklenen “Müzikte Eşitlik Projesi”, Bu Festival Bizim kapsamında 6 Kasım’da ilk etkinliğini gerçekleştirecek.

Hollanda Konsolosluğu ev sahipliğinde Goethe-Institut İstanbul katkılarıyla gerçekleşecek etkinlik, müzik sektöründeki farklı aktörlerin ihtiyaçlarını tespit etmek ve sektör içi engelleri aşmak üzere anlamlı adımlar atmayı hedefliyor. “Müzikte Eşitlik Projesi”, Türkiye’nin müzik endüstrisini güçlendirmek ve eşitliği teşvik etmek üzere endüstriye dair bilgi üretmeyi ve dönüştürücü bir etki yaratmayı amaçlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir