istanbul sergi takvimi

İstanbul Sergi Takvimi | Nisan 2024

Sıkı bir sanatseverseniz ve İstanbul sergileri ilginizi çekiyorsa işte sizin için derlediğimiz nisan ayı İstanbul sergi takvimi! İstanbul’da şehrin tadını çıkarabileceğiniz en iyi duraklardan biri de tabii ki galeriler… 

Nisan Ayı İstanbul Sergileri

Bu ay şehirde güncel sergiler neler diye merak ediyorsanız sizleri İstanbul nisan sergileri arasından seçtiklerimiz ile baş başa bırakıyoruz.

Yeni Başlayan İstanbul Sergileri

Simbart Projects | Tekil İhtimaller

simbart sergi

Simbart Projects; LÜTFÜ, Özge Akdeniz, Ufuk Aydın ve Emre Tura’nın eserlerini bir araya getiren Tekil İhtimaller adlı grup sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, bilinçdışı ve sınırların oluşturduğu katmanların belirsiz olan tekillik halini görsel ifade biçimleri üzerinden değerlendiriyor.

Bulgur Palas | Magnum İstanbul’da

bulgur palas sergi

Bulgur Palas, dünyanın en saygın fotoğraf ajanslarından biri olan Magnum Photos’un Magnum İstanbul’da sergisini ağırlıyor. Paris, Londra ve New York merkezli fotoğraf ajansı Magnum Photos’un 77. yıl sergisi olan Magnum İstanbul’da, 70 sanatçının 200’den fazla fotoğrafından oluşuyor.

Akbank Sanat | Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası

oyun odası sergi

Akbank Sanat, Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası başlıklı sergiye ev sahipliği yapıyor. Serginin küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak üstleniyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmesini irdeleyen sergide, oyunların sanatla bütünleştiği işlere yer veriliyor.

Arter | Göründüğü Gibi

arter sergi

Arter, Şakir Gökçebağ’ın farklı zaman aralıklarında ürettiği yerleştirme, heykel ve fotoğraflarından oluşan Göründüğü Gibi başlıklı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Küratörlüğünü Emre Baykal’ın üstlendiği Göründüğü Gibi, Gökçebağ’ın sıradan nesneleri ve tanıdık görüntüleri biçimsel manipülasyonlar yoluyla sıradışı hâle getirme yöntemlerine toplu bir bakış sunuyor.

İstanbul Lale Vakfı | Lalenin Çini ile Dansı

lale müzesi

Çini ustası İsmail Yiğit’in 250’den fazla eserin yer alacağı Lalenin Çini ile Dansı sergisi açılıyor. Sergide Yiğit tarafından elde üretilen objeler, tabaklar, panolar bulunuyor. Yiğit, bu sergi için, Türkiye ve Japonya diplomatik ilişkilerinin 100. yılı nedeni ile Türkiye ve Japonya’nın milli sembolü lale ve sakura çiçeklerinin yer aldığı bir koleksiyon da hazırladı.

adas İstanbul | Being

Yaşamına ve çalışmalarına Londra’da devam eden sanatçı Seçil, uzun bir aradan sonra İstanbul’da bir kişisel sergiyle sanatseverlerin karşısına çıkıyor. Sanatçının ilk defa gösterilecek ve sergi için üretilmiş işlerinden oluşan Being, adas İstanbul’da hayata geçiyor.  

Devam Eden İstanbul Sergileri

YUNT | Görünmeyen Kent

yunt sergi

İlk sergisi Şehir Nerede? ile kasım ayında kapılarını açan YUNT, yine Emre Zeytinoğlu küratörlüğünde gerçekleşecek ikinci sergisi Görünmeyen Kent ile izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Sergi, kentin iç mekânlarındaki şaşırtıcı eylemleri, nesnelerin değişen anlamları ve kalabalıkları oluşturan her bir kişinin farklı düşünceleri arasındaki çelişkili yaşam biçimlerini yansıtan yapıtları bir araya getiriyor.

Sergi hakkındaki incelememize buradan ulaşabilirsiniz…

Milli Reasürans Sanat Galerisi | Filler Neden Öfkeli?

nişantaşı sergi

Milli Reasürans Sanat Galerisi, Lale Çavuldur’un Filler Neden Öfkeli? sergisine ev sahipliği yapıyor. Serginin metni Evrim Altuğ tarafından kaleme alınan bir de kitabı bulunuyor. Gösteri; Filler Neden Öfkeli? sorusu üzerinden doğanın ve insanın birbiriyle olan etkileşimini, güç dinamiklerini ve bu dinamiklerle oynayan insanın çevresini tahakküm altına alma hırsının sonuçlarına yakından bakıyor.

Sergi hakkındaki incelememize buradan ulaşabilirsiniz…

Artİstanbul Feshane | Ne Senden Rüku Ne Benden Kıyam

feshane sergi

Artİstanbul Feshane; Ne Senden Rüku Ne Benden Kıyam başlıklı sergiyle Türk grafik sanatının duayen ismi, hattat ve cilt sanatçısı Emin Barın’ın eserlerini sanatseverlerle buluşturuyor.

Arter | Farz Et Ki Sen Yoksun

arter sergi
Fotoğraf: Orhan Cem Çetin

Selen Ansen’in küratörlüğünü üstlendiği Farz Et Ki Sen Yoksun başlıklı sergi, bir koleksiyonerin hayalleri ve hayata geçirdikleri neticesinde farklı nesneler arasında kurulan yakınlıkların ve oluşturulan gövdenin bir mekân olarak ev içinden müzeye taşınmasının imkânlarını araştırıyor. 400’e yakın sanatçının yapıtlarının yanı sıra anonim eserler, seri üretimler ve muhtelif öğelere yer veren sergi, Arter’in 4. ve 3. kat galerilerine yayılıyor.

Sergi hakkındaki incelememize buradan ulaşabilirsiniz…

Arter | Kendi Gölgesinde

Arter Sergi Salonu

Arter Koleksiyonu’ndan oluşturulan Kendi Gölgesinde başlıklı grup sergisi, ziyaretçileri yapıtların birbirleriyle kurdukları yakınlıklar ve mekânla girdikleri etkileşimden doğan ara bölgeleri keşfetmeye davet ediyor.

Kendi Gölgesinde başlıklı koleksiyon sergisi; iç ve dış, kamusal ve mahrem, varlık ve yokluk, hafıza ve unutma, boşluk ve beden gibi tematik ikilikler etrafında kurgulanırken, bunlar arasındaki ilişkilerden doğan ara bölgeleri araştırıyor. 25 sanatçının yapıtlarına yer veren sergi, Arter’in giriş ve -1. kat galerilerini kapsayacak şekilde birbirini tamamlayan iki bölümden oluşuyor.