2020 Sonbaharının En Trend Saç Renkleri

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2023

Yeni bir mevsim, yeni bir değişikliği de beraberinde sürüklüyor adeta. Özellikle pandemide tekdüzeliğiyle daha da can sıkan günlük akışı biraz renklendirmenin en kolay yolu, görüntümüzü değiştirmek. Sonuçta hayatımızdaki yenilikleri somut olarak görmeye de ihtiyacımız var. Bu noktada hemen herkesin kaçış noktası ise saçlar oluyor. Sonbahara girişimizi yeni saçlarıyla müjdelemek isteyenler için, 2020 sonbaharının saç rengi trendlerini PlumeMag’de listeledik.

Tarçın Ombre 

Tarçın Ombre

Sonbaharın çağrıştırdığı renklerden biri, tarçın. Sıcak kahverengi tonlarının en çok arandığı ve trend olduğu bu dönemde saçınıza parlaklık katmak istiyor ve saç tonunuzda canlılığı tercih ediyorsanız tarçın ombre trendi tam size göre. Klasik tarçına ekleyeceğiniz açık tonlarla birlikte bu görünümün yüzünüze aydınlık katacağı kesin.

Bronde

Bronde

Sarı ve kahverengi arasında geçiş rengi olan bu renk de son dönemin trend saç renklerinden. Bronz tene yakışan bir renk arayışındaysanız bu ton tam size göre. Çoğunlukla Hollywood ünlülerinden aşina olduğumuz ve doğal sarışın bir görünüm vermesiyle meşhur bu rengi denemeniz için daha iyi bir zamanlama olamazdı. 

Doğal Siyah

Doğal Siyah

Genellikle yeniliğe kapalı olarak düşünülen siyah rengin varyasyonları oldukça çeşitli. Bu dönemde karşımıza çıkan tonu ise doğal hali. Parlaklıktan ve mavi-kızıl yansımalardan uzak kalıp tek tonlu ve sade bir görüntü elde ederek bu sezonun trendini yakalayabilirsiniz. Genellikle siyah rengin yüz hatlarını keskinleştirdiği söylense de bu ton oldukça yumuşak ve risksiz.

Koyu Kızıl Bakır

Koyu Kızıl Bakır

Turuncu tonlarından uzak duran bir trend sezonu düşünülemezdi, değil mi? Bu sefer kızıl oldukça parlak ve turuncumsu ancak sonbahara yakışır koyu şekliyle karşımıza çıkıyor. Bakır tonlarının kızıla ekstra bir canlılık eklediği bu saç rengi yüz hatlarınızı yeniden şekillendirirken çabasız dikkat çekmenizi sağlıyor. Bu saç rengini denerken özellikle dikkat etmeniz gerekiyor çünkü her saçta aynı görüntüyü veremeyebiliyor. 

Fildişi Sarısı

Fildişi Sarısı

Klasik saç renklerinden uzaklaşmak istiyorsanız fildişi sarısına göz atmanızda fayda var. Son dönemde oldukça popüler hale gelen sarının bu tonu genç bir görünüm sağlamanıza yardımcı. Koyu saçlarınız varsa bu tonu elde etmek pek kolay olmayabilir ancak açık renk saçların mutlaka bu renge bir şans vermesi gerek. 

Dua Lipa Kırmızısı

Dua Lipa Kırmızısı

Son olarak, Dua Lipa’nın yakın dönemde denediği ve tüm Instagram akışımızı ele geçiren bir trendle karşı karşıyayız: Kırmızı balyaj. Sanatçının paylaştığı yarı kırmızı, yarı siyah saçlarından sonra tüm influencer’lar harekete geçti ve saçlarının bir kısmını kırmızıya boyamak oldukça havalı hale geldi. Yeni bir tarz elde etmek isteyenler için bu sıra dışı görüntü oldukça popüler.