Geleneği Sürdürülebilir Kılmak! Atelier38’in ‘’Waste Yarn’’ Koleksiyonu

Geleneği Sürdürülebilir Kılmak! Atelier38’in ‘’Waste Yarn’’ Koleksiyonu

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2023

Moda sektörü içindeki hacmini her geçen gün arttıran sürdürülebilirlik kavramı, kendisine alternatif ham madde tercihlerinde, kaynak yönetimi ve bilinçli tüketim alışkanlıklarında yer bulurken bir koleksiyonun tam anlamıyla sürdürülebilir olabilmesi için üretimden satışa her aşamanın sürdürülebilirliğe uygun yürütülmesi gerekiyor.  

PlumeMag olarak biz de markaların yolculuğundaki tüm adımlara dikkat ediyor ve sürdürülebilir bir dünya fikrini inşa ederken bizim olana destek veriyoruz. Yerel markalarımızdan Atelier38 de bunlardan biri! 

Atelier38’in ‘’Waste Yarn’’ isimli koleksiyonu, bir ‘’geleneği’’ sürdürülebilir kılma amacıyla şekillenerek hem hikayesiyle hem de ileri dönüşüme ve kapsül gardırop anlayışına yaptığı atıfla sürdürülebilirliğe destek veriyor.

Waste Yarn Koleksiyonu ile Tanışın!

Geleneği Sürdürülebilir Kılmak! Atelier38’in ‘’Waste Yarn’’ Koleksiyonu

Hepimiz mutlaka rengarenk ipleri büyüklerimizin ellerinde görmüşüzdür ya da hepimizin dolabında büyüklerimizin el emeği olan kıyafetler vardır. İşte Waste Yarn koleksiyonu, bizim toplumumuzda yeri büyük olan örgü geleneğinden ilham alınarak oluşturuldu. 

Modada sürdürülebilirlik için sorumluluk almak isteyen marka, bu odakta adım atarak yeni koleksiyonlarını satışa sundu. Koleksiyon, atölyelerindeki yüksek kalite iplerin değerlendirilerek tekrar kullanıma kazandırılması ile oluşturuldu. 

Toplamda üç farklı ip kullanılan koleksiyon tamamen el örgüsünden oluşuyor.  Koleksiyonda altı model ve sekiz varyant bulunuyor. Aynı zamanda Waste Yarn renklerini doğaya olan özlemimizi gidermek adına özellikle seçmiş. Markanın ifadesine göre koleksiyon, renklerini yeşilin kamuflaj tonlarından, gökyüzünün mavisinden ve sonbahardaki yaprakların turuncusundan alıyor. 

İleri Dönüşüm ve Kapsül Gardıroba Destek!

Geleneği Sürdürülebilir Kılmak! Atelier38’in ‘’Waste Yarn’’ Koleksiyonu

Atelier38’in Waste Yarn koleksiyonu sürdürülebilir modada büyük yeri olan ileri dönüşüm ve kapsül gardırop açısından da önem taşıyor. Kullanılmış ürünlerin değer kazanarak yeni bir amaca hizmet etmesi anlamına gelen ileri dönüşüm, Waste Yarn koleksiyonunda kendisine yer buluyor. Çünkü koleksiyon tamamen atölyede üretilmiş farklı tasarımlardan kalan iplerin değerlendirilmesinden oluşuyor. 

Uzun zamandır sürdürülebilir modanın en önemli destekçisi olan kapsül gardırop anlayışı ise çeşitli kombinasyonlar ile her zaman kullanılabilecek renk, tasarım ve kalitedeki ürünlerden oluşuyor. Renk tercihleri ve tasarımları ile Atelier38’in Waste Yarn’ı özel kapsül bir koleksiyon olarak satışa çıkıyor. 

Marka ve Kreatif Ekip Hakkında

Geleneği Sürdürülebilir Kılmak! Atelier38’in ‘’Waste Yarn’’ Koleksiyonu

Yerel üretime ve üretim kalitesine verdikleri değer ile bugün ikinci nesil yöneticileri Nihan Kayabal & Didem Karagöz tarafından yönetilen marka, aslında Gönül Örme olarak mimar Gönül Karagöz tarafından kurulmuştu. Bugün ise dünya devi olarak bildiğimiz moda markalarının triko üretimlerini yapan ülkemiz için önemli bir üretici konumunda.

Markanın kreatif direktörlüğünü daha önce önemli markaların bünyesinde tasarımcı olarak yer alan ve IFA’de ders veren Tuğçe Özocak yapıyor. Gönül Örme’deki yedi yıllık tecrübesiyle ve sektör deneyimi ile marka uzmanlığını Tuğçe Azra Atmaca, çeşitli markalara verdiği danışmanlık ve kendi marka hikayesi ile deneyimlerini sektöre kazandıran Bahar Akbulut ise marka yöneticiliğini yürütüyor.