Dockers WaterLess Teknolojisinin 10. Yılını Kutluyor

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2023

Dockers, Levi Strauss & Co.’nun 2010 yılında tasarımlarında daha az su kullanımını sağlamak için geliştirdiği Water<Less teknolojisinin 10. yıl dönümünü kapsül bir koleksiyonla kutlama kararı aldı. Koleksiyonu 22 Haziran Dünya Yağmur Ormanları Günü’nü desteklemek için aynı gün online mağazasında lanse etti.

Water<Less teknolojisi sayesinde boyama ve apreleme sürecindeki su tüketimini en aza indirmeyi hedefleyen Dockers, 2010 yılından beri kullandığı bu teknik ile bugüne kadar 3 milyar litreden fazla su tasarrufu sağlamayı başardı.

Koleksiyonlarında uzun zamandır Water<Less teknolojisini kullanan Dockers, chino’ların iç yüzüne eklenen kılavuzda pantolonların ömrünü nasıl uzatacağınızı ve tüketimi azaltacağınızı püf noktalarıyla anlatıyor. 

Tasarımlar kullanıma sunulana kadar birçok işlem görüyor. Boyama ve son dokunuş teknikleri ile 40 litreye yakın su harcanıyor. Dockers’ın Water<Less® teknolojisi ile özel boyama yöntemleri de dahil sudan %40 tasarruf ediliyor. Bu teknolojiyle şıklık, çevre duyarlılığı ile birleşiyor. Dockers’ın yarattığı koleksiyonlardaki ürünler sürdürülebilirlik ve stilin nasıl kesiştiğini gösteriyor.

LS&Co. geçtiğimiz yaz açıkladığı Su Eylem Stratejisi’ndeki gereklilikleri Dockers 10. Yıl Water<Less Koleksiyonu’nda uyguluyor. LS&Co.’nun su tasarrufuna ve çevreye odaklandığı bu strateji sayesinde, üretimde harcanan suyun en doğru yerde kullanılması ve en çok ihtiyaç duyulan yerlere odaklanması sağlanıyor.

Marka Pazarlama Direktörü Joan Calabia, bir giyim markası olarak sürdürülebilir bir geleceğe dair sorumluluklarının farkında olduklarını ve 10. Yıl Water<Less Koleksiyonu ile gösterdikleri başarıyı anlatırken, “Bu koleksiyon sayesinde birden fazla önceliği desteklemiş olduk. Sürdürülebilir üretim yöntemleri ile güven ve stile sahip yüksek kaliteli ürünler ortaya çıkardık. Kendimizi, ürünlerimizi ve karbon ayak izini iyileştirmenin yeni yollarını keşfetmeye devam edeceğiz.” diyor ve Dockers’ın gelecekte de çevreye duyarlı işler yapacağının sinyallerini veriyor.

Dockers’dan Dünya Çapında Sürdürülebilir Yenilikler

Water<Less teknolojisine ek olarak, LS&Co. tarımda su kullanımının azaltılmasını ve dünya çapında pamuk tarımının geliştirilmesini hedefliyor. 2020 yılının sonunda Dockers pamuk ürünlerinin %100’ünü sürdürülebilir olarak tedarik edebilecek hale gelmeyi amaçlıyor.

Doğal kaynak kullanımını sınırlandırmak ve işlenmemiş ham maddelere alternatif çözümler getirmek için başka bir yenilik daha planlıyorlar: Plastik şişelerden dönüştürülmüş polyester ve elyaflar. Heyecan verici bu fikrin 2020 sonbaharında sunulması düşünülüyor.

#DockersChallengers’a Yeni Üye

#DockersChallengers, takım elbiseye ihtiyaç duymadan dünyayı değiştirenler sloganıyla çıkış yapan ve tutkuyla çalışan girişimcilerden oluşan bir kolektif. Bu kolektife yeni bir üye daha katıldı: Mert Karslıoğlu. Kendisi iklim değişikliğiyle mücadele etmek için alternatif çözümler sunan bir girişimci ve Ecording’in kurucusu.

Mert Karslıoğlu, içindeki doğa sevgisini ve çevre bilincini bireylere aşılamayı hedefliyor. Kurucusu olduğu Ecording ile ulaşılması zor alanlar dahil birçok araziye havadan tohum topu gönderip iklim değişikliği ile mücadele ediyor. Artvin’de yaşarken hidroelektrik santrallerin, barajların ve madenlerin çevreyi nasıl etkilediğini gözlemleme fırsatı bulan Karslıoğlu, geliştirdiği teknolojiyle iklim değişikliğinin etkilerini azaltmaya çalışıyor. İklim değişikliğini ve gittikçe daha derinden hissedilen etkilerini durdurmak için çözüme kendimizden başlamamız gerektiğinin farkında olduğunu söyleyen girişimci, “Aynı farkındalıkla bu sorunun çözümü için kalıcı değişimin ancak her bir kurumun veya bireyin bilinçlenmesi ile mümkün olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden sürdürebilir teknolojik çözümler arayışı ile serüvenimize başladık. Bugün de birey ve kurum odaklı çevre teknolojileri geliştirerek somut şekilde iklim değişikliği ile mücadele edebiliyoruz.” diyor.

Ecording Hakkında: Her Bir Tohum Topu Geleceğe Ağaç Kazandırıyor

15 dakikalık bir sürede iki insanla sadece 8 fidan dikilebilirken, Ecording 4 hektar alanı ağaçlandırabiliyor.

EcoDrone adı verilen insansız hava araçları ile havadan tohum topu atışı yapan Ecording girişimi, ağaçlandırma çalışmalarında yeni bir vizyon geliştirerek drone ile 10 dakika içerisinde 2500 adet tohum topu atışı gerçekleştirebiliyor. EcoDrone arazileri ağaçlandırmak için standart  yöntemlere göre daha az maliyetli ve 16 kat daha verimli ağaçlandırma yapabiliyor.

2016 yılında yola çıkan Ecording ekibi, toplumun doğa ve çevre bilincini kazanmasında önemli adımlar atmaya devam ederken mobil cihazlarda kullanılabilecek Ecording uygulamasıyla çevrenin ve bununla bağlantılı olarak doğanın yararına olarak nitelendirilen eğlenceli görevleri kullanıcılarına sunuyor.