Güncelleme Tarihi: 8 Ekim 2023
Dünyanın önde gelen alkollü içecek üreticilerinden biri olan Pernod Ricard, insan kaynakları alanında yepyeni bir projeye imza atıyor. Pernod Ricard MENAT (Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye) İnsan Kaynakları ekibinin geçtiğimiz günlerde ilk lansmanını gerçekleştirdiği Yeni Eğitim Akademisi (House of Learning) projesi, çalışanlara yönelik sürdürülen eğitim ve gelişim faaliyetlerini tek bir çatı altında toplamayı hedefliyor. 2021 yılının Aralık ayında başlatılan proje kapsamında üç ana içerik kategorisi belirlendi ve bu içeriklere özel, yenilikçi 70-20-10 öğrenme modeli üzerine altı farklı program planlandı.
Öğrenme kavramının önemini vurgulayan ve tek başına geleneksel eğitimlerin yeterli olmadığını öne süren bu model, Pernod Ricard MENAT tarafından hayata geçirilen Yeni Eğitim Akademisi’nin de temelini oluşturuyor. Bu bağlamda proje kapsamında deneyimlerden, ilişkilerden ve sınıf için eğitimler öğrenme ortak bir noktada buluşturuldu. Tüm bu farklı gelişim biçimlerini kapsayan House of Learning (HOL), birbirinden öğrenerek gelişen bir organizasyon kurmayı hedefliyor.
Yeni Bir Eğitim ve Gelişim Modeli: House of Learning
Geleneksel eğitim ve gelişim metodlarının ötesine geçen proje kapsamında ise üç makro içerik kategorisi belirlendi:
- HOL Welcome (İşe Uyum ve Oryantasyon)
- HOL Profession (Teknik & Fonksiyonel Yetkinlikler)
- HOL Leadership (Liderlik Yetkinlikleri)
House of Learning kapsamında belirlenen üç makro içerik kategorisi altı farklı program ile destekleniyor. Proje kapsamında hayata geçirilen programlar ise şöyle:
- Deneyim Programı
- Buddy Programı
- İç Mentorluk Programı
- Koçluk Programı
- İç Eğitmen Programı
- İlham Veren Konuşmacı Programı
HOL ile Fark Yaratan Çalışmalar
House of Learning isimli projenin ortaya çıkmasındaki ilk adım, İnsan Kaynakları ekibi tarafından gerçekleştirilen piyasa araştırmalarıydı. Bu süreçte yapılan ve tüm çalışanların duyulduğu atölye çalışmaları ve toplantılar sonrasında alınan geri bildirimlerle geleneksel eğitim ve gelişim metodlarından ayrışan yepyeni bir çalışma metodu ortaya çıktı.
Proje, görsel veya içeriksel olarak herhangi bir dış kaynak veya danışman desteğine başvurmadan İnsan Kaynakları ekibinin çalışmaları ile tasarlandı. Ancak House of Learning yalnızca İnsan Kaynakları ekibinin değil Pernod Ricard MENAT üst yönetimini sponsorluğu ile hayata geçiriliyor.
Pernod Ricard MENAT İnsan Kaynakları ekibi, projenin yaratacağı farkları altı farklı maddede özetliyor ve House of Learning’in geleneksel yöntemlerden ayrışan unsurları şu şekilde sıralanıyor:
- Yapılandırılmış Eğitim & Gelişim
- Orta ve uzun vadeli etki
- Şirket kültürü ile tamamen paralel
- Yaşam boyu öğrenme
- Tüm çalışanları kapsayan
- Üst yönetim sponsorluğu
Projenin Lansmanı Üç Aşamada Gerçekleşecek
Pernod Ricard MENAT tarafından organize edilen House of Learning projesinin lansmanı üç farklı aşamada tasarlandı. 27 Mayıs tarihinde düzenlenen organizasyon ile lansmanın ilk aşaması tamamlandı.
Kolektif House’ta gerçekleşen organizasyonda Pernod Ricard Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Genel Müdürü Selçuk Tümay ve Pernod Ricard MENAT İK Direktörü Pınar Batur açılış konuşmalarını yaptı. Arından Eğitim Mimarı Özer Koç, organizasyona özel olarak hazırladığı Farkındalık Workshop’u ile katılımcılara iş hayatında farkındalığın önemini anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Pernod Ricard MENAT İnsan Kaynakları Müdürü Mert Alkanat ve Pernod Ricard MENAT Yetenek Yönetim Yöneticisi Nihan Kabal’ın House of Learning projesini anlatımından sonra yazar Evrim Kuran, ‘İlham Veren Keynote’ isimli konuşmasını yaptı.
Proje kapsamındaki ikinci ve üçüncü lansmanlar haziran ve temmuz aylarında farklı şehirlerde gerçekleşecek.